Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pandemija bukti u Europi

Nova poplava zaraze: Njemačka bilježi više od 35.000 novozaraženih, Austrija od sutra uvodi lockdown za necijepljene

Aktualno Galerija +0 Koronavirus u Austriji Galerija 1/1 >>
Korona divlja diljem Europe. I dok Njemačka i Italija pooštravaju mjere, u Austriji od ponedjeljka kreće novi lockdown!

Za milijune necijepljenih Austrijanaca od sutra počinje lockdown. Odluku je donijela austrijska Vlada zbog velikog porasta novozaraženih. Necijepljeni će iz kuće moći izlaziti u određenim situacijama poput odlaska na posao ili kupovine namirnica.

Pročitajte i ovo Prosvjedi protiv Covid mjera u Europi - 6 ''Odvratno ekstremno nasilje'' Prosvjedi diljem Europe: Policija pucala u zrak, ozlijeđeno najmanje sedam osoba Slika nije dostupna Brojevi neumoljivo rastu Koronavirus divlja Europom: Bilježe se rekordni brojevi preminulih i zaraženih, pooštravaju se mjere na granicama

A u Milanu, tisuće građana prosvjedovalo je protiv takozvanog Green passa. Nijemce na cijepljenje poziva kancelarka u odlasku Angela Merkel. Situacija se tamo pogoršava. Jučer su zabilježili više od 35.000 novih slučajeva. Vlada i premijeri saveznih pokrajina idući tjedan razgovarat će o pooštravanju mjera.

"Opet su vratili da se ti brzi testovi mogu napraviti besplatno, mislim da se ide prema tome da će se i cijepljeni trebati testirati prije nekih velikih događanja. U svojoj zajednici kao predsjednica hrvatske zajednice gdje imamo sekcije folklora, pjevanja i sama razmišljam o tome.

Čovjek kad je odgovoran onda mora bit odgovoran prema toj skupini koja ti dolazi“, kazala je predsjednica hrvatske zajednice u Berlinu Karmen Mejić.

U Dnevniku Nove TV uživo će se iz Berlina javiti novinarka Barbara Štrbac.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene