Potpredsjednik Vlade i šef Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović uoči blagdana Svih svetih dao je upute građanima za odlazak na groblja.


''Pred nama je blagdan Svih svetih, duboko ukorijenjen u našu tradiciju, na koji odajemo počast i sjećanje našim preminulima odlaskom na groblja. Moja poruka jest da i taj običaj treba prilagoditi sadašnjem trenutku te da svi koji mogu odati počast na neki drugi način, a ne odlaskom na groblje, tako i učine'', poručio je Davor Božinović na sjednici Vlade.

Vezani članci Koronavirus u Londonu Engleze nakon izlaska iz karantene čekaju stroge mjere Groblje Mirogoj - 2 Jesu li građani položili test? I na groblju su ove godine obavezne maske, a na sve paze i COVID redari

Pozvao je one koji će ići na groblje da koriste i dane uoči blagdana, a i tjedan kasnije kako bi se izbjegle gužve. ''Važno je da se svi pridržavaju propisanih mjera, osobito u javnom prijevozu, ali i na groblju, držanjem propisanog razmaka, nošenjem maski, dezinfekcijom te izbjegavanjem okupljanja u veće skupine'', podsjetio je Božinović.

''Samo na takav način možemo ostati zdravi i epidemiju držati pod kontrolom'', zaključio je ministar.

 

Quiz Maker - powered by Riddle