Karlo Ressler nositelj liste za EU IZBORE (Foto: Dnevnik.hr))
Karlo Ressler nositelj liste za EU IZBORE (Foto: Dnevnik.hr)) Foto: Dnevnik.hr)

Vrijednosti, znanje i vjera u Hrvatsku tri su razlike između HDZ-a i ostalih, poručio je u ponedjeljak nositelj HDZ-ove liste za Europski parlament Karlo Ressler iz Ludbrega, gdje su se predstavili kandidati te stranke na predstojećim europskim izborima.


Ressler je naglasio kako HDZ-ovci i u Varaždinskoj županiji prenose poruke snažne povezanosti lokalnih i europskih projekata, lokalnih i europskih politika, kao i "poruku da su EU izbori 26. svibnja na neki način i lokalni izbori".

Vezani članci Andrej Plenković, predsjednik HDZ-a Plenković rekao da se razmišlja o uvođenju COVID potvrda u socijali: "To je logično i normalno" Nikola Grmoja Reakcija HDZ-a na prozivke iz Mosta i SDP-a: "Očajnička borba protiv neovisnosti pravosuđa"

Istaknuo je da je od ulaska Hrvatske u EU nezaposlenost mladih više nego prepolovljena, u protekle tri godine otvoreno je više od 96.000 novih radnih mjesta, a "predstoji borba za veće plaće". Napomenuo je da je prije pet godina izlaznost mladih na izbore bila vrlo niska, pa stoga HDZ ima kandidate i program koji mogu mnogo ponuditi upravo mladima.

"Ovdje očekujemo snažnu podršku birača jer je ovo kraj marljivih i vrijednih ljudi”, zaključio je.

HDZ-ov saborski zastupnik i predsjednik varaždinske županijske organizacije Anđelko Stričak naglasio je kako je ulazak u EU i NATO ono najbolje što se zadnjih godina dogodilo Hrvatskoj.

Biti u krugu članica EU i NATO-a je privilegija

"To su integracije koje čine najnaprednije, gospodarski najrazvijenije, tehnološki najnaprednije i socijalno najosjetljivije države i biti u krugu takvih država je privilegija”, naglasio je Stričak i pozvao birače da vode računa o tome da na izborima biraju one koji će znati zastupati Hrvatsku i njene interese.

"Hrvatska u EU čini svega 0,8 posto, a prema gospodarskim pokazateljima i BDP-u 0,3 posto. I kad je s takvim malim postotkom država vidljiva i prepoznatljiva, to je zahvaljujući ljudima, tu mislim na premijera Plenkovića, predsjednicu Kolindu i predsjednika Sabora Jandrokovića”, poručio je.

HDZ-ovac Stjepan Adanić istaknuo je da Varaždinska županija ima ugovorenih više od milijardu i 400 milijuna kuna sredstava iz EU. "To je taj benefit koji mi želimo postići i koje će biti još i veći. Imamo dva tima – plavi i zeleni koji obilazi Hrvatsku i imamo zadatak da našu državu učinimo sretnijim i boljim mjestom za svakog čovjeka, za svakog Hrvata i Hrvaticu”, kazao je Adanić.

Sunčana Glavak rekla je kako je u programu HDZ-a zacrtana vertikala - EU, Europski parlament, Vlada RH, pa sve prema nižim razinama.

Vlada je pokazala stvarnu fiskalnu decentralizaciju

"Podsjećam da je zahvaljujući novoj raspodjeli sredstava od početka ove Vlade za gotovo 24 posto povećan proračun Varaždinske županije, čime je Vlada pokazala stvarnu fiskalnu decentralizaciju”, poručila je Glavak.

Kandidati Karlo Ressler, Sunčana Glavak, Marijana Balić, Stjepan Ribić i Stjepan Adanić posjetili su Općinu Visoko, odali počasti poginulim promatračima Europske zajednice 1992. godine u Podrutama, posjetili Novi Marof, poduzetničku zonu u Ljubešćici, gradilište hotela u Varaždinskim Toplicama te firmu Ducati komponenti u Ludbregu. (Hina)