Varaždinski župan Radimir Čačić (Foto: Dnevnik.hr)
Varaždinski župan Radimir Čačić (Foto: Dnevnik.hr) Foto:DNEVNIK.hr

Predsjednik Narodne stranke - reformisti i nositelj stranačke liste za izbore za Europski parlament Radimir Čačić izjavio je u četvrtak da Hrvatska u Europskom parlamentu mora biti zastupljena s ljudima s vizijom i autoritetom, jer ni po broju stanovnika niti po gospodarskoj snazi ne može biti ključni faktor u Europskoj uniji.


Čačić je pritom poručio da stanovnici hrvatskog sjevera moraju dobro razmisliti tko ima snage, autoriteta i reference braniti interese Hrvatske u Europskoj uniji.

Vezani članci Razočaranje izbornim rezultatima u Mostu (Foto: Patrik Macek/Pixsell) Fijasko, debakl, luzeri: Koje su stranke najveći gubitnici EU izbora Vjekoslav Đaić razgovara s Ružom Tomašić (Foto: Dnevnik.hr) Obrađena sva biračka mjesta: SDP i HDZ izjednačeni s 4 mandata. Najviše glasova osvojili Tomašić i Kolakušić

"Što se mene osobno tiče, bez ikakve lažne skromnosti, mislim da nitko u ovoj konkurenciji nema tako mjerljive i jasne rezultate za sjever, kao što ih imam ja, kao nositelj liste", rekao je Čačić. Također je naglasio važnost brze pruge Čakovec-Varaždin-Krapina-Zagreb za sjever Hrvatske.

"Pelješki most hrvatskog sjevera je brza pruga koja u ukupnu urbanu cjelinu Zagreba i regije stavlja Krapinu, Varaždin i Čakovec u okviru 40 minuta vožnje. To je ključni zadatak svih naših zastupnika u Europskom parlamentu u sljedećem mandatu", rekao je Čačić.

Predsjednik Reformista naglasio je da je za projekt od 400 milijuna eura dobivena suglasnost JASPERS-a (Zajednička pomoć za potporu projektima u europskim regijama), kao i suglasnost struke, te zaključio kako je sada vrijeme da se pruga realizira. (Hina)

Bandić: "Hrvatska nije iskoristila šanse da ljudi bolje žive, da žive približno kao u Zagrebu"