Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zadovoljan kampanjom

Jandroković: "HDZ u kampanji pokazao da će u Europskom parlamentu braniti hrvatske interese"

Gordan Jandroković (Foto: Dnevnik.hr)
Gordan Jandroković (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr
Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković izrazio je u četvrtak zadovoljstvo stranačkom kampanjom za izbore za Europski parlament istaknuvši kako je HDZ, za razliku od drugih stranaka, u njoj pokazao da razumije EU i da će u Europskom parlamentu braniti hrvatske interese.

"Vrlo smo zadovoljni kampanjom. Naši kandidati dva puta su obišli sve županije u Hrvatskoj i imali smo nekoliko velikih završnih skupova – spektakularni u Ciboni i nakon toga izvrsni skupovi u Splitu, Rijeci i danas u Osijeku", rekao je Jandroković prije početka pripremnog sastanka za izbore za Europski parlament. Na njemu, uz stranačko vodstvo i kandidate na izborima, nazoče i članovi izbornog stožera te predsjednici županijskih odbora.

Pročitajte i ovo Branko Tunić Kazna od osam godina HDZ-ovac koji je zalijepio člansku iskaznicu na čelo osuđen za ratni zločin Andrej Plenković, Zoran Milanović - 3 na Plesu Novinari pitali Jandrokovića je li tampon zona, a ubacio se Milanović: "On je prefit"

Istaknuo je kako je HDZ u kampanji bio vrlo afirmativan pri čemu se, kako je rekao, velika većina njihovih političkih konkurenata uopće nije bavila programom niti europskim izborima već su se isključivo bavili pokušajima kako oklevetati i uvrijediti HDZ i njihove kandidate.

"Mi nismo željeli voditi takvu kampanju, već kampanju u kojoj ćemo pokazati da razumiijemo EU, da imamo ljude koji će se izvrsno snaći u Europskom parlamentu i braniti interese RH i našeg naroda", naglasio je. Jandroković smatra kako bi bilo dobro da u nedjelju, 26. svibnja izlaznost bude veća pozvavši građane da izađu na njih jer, kako je kazao, radi se o izborima koji itekako bitno utječu na njihov život i na sve što će se događati u EU i RH.

Zadovoljstvo kampanjom izrazio je i posebni savjetnik premijera Andreja Plenkovića za nacionalnu sigurnost i šef HDZ-ovog Odjela za analitiku i članstvo Robert Kopal kazavši kako i dalje očekuju pet sigurnih mandata na izborima za Europski parlament. (Hina)

Aktualno Hrvatska postaje NATO-ov centar za obuku specijalnih zračnih snaga, uskoro stižu dva moćna helikoptera Ministar obrane Damir Krstičević i američki veleposlanik Robert Kohorst u probnom letu helikoptera Black Hawk (Foto: MORH) Ministar obrane Damir Krstičević i američki veleposlanik Robert Kohorst u probnom letu helikoptera Black Hawk (Foto: MORH) Foto: MORH Black Hawk na Plesu (Foto: Dnevnik.hr) Black Hawk na Plesu (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Black Hawk na Plesu (Foto: Dnevnik.hr) Hrvatska Hrvatska postaje NATO-ov centar za obuku specijalnih zračnih snaga, uskoro stižu dva moćna helikoptera 1/3 >>
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene