Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Škakljiv tajming

Pokret za modernu Hrvatsku traži da DIP zabrani Hod za život na dan izborne šutnje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pokret za modernu Hrvatsku zatražio je u utorak od Državnog izbornog povjerenstva (DIP) da zabrani održavanje Hoda za život, obitelj i Hrvatsku na dan izborne šutnje, 25. svibnja, jer smatra kako se radi o promidžbi dijela kandidata na izborima za Europski parlament.

Pokret za modernu Hrvatsku poziva DIP da, sukladno svojim obvezama štićenja ravnopravnosti svih u postupku izbora, hitno zabrani održavanje Hoda za život, obitelj i Hrvatsku na dan izborne šutnje, 25. svibnja.

Pročitajte i ovo Damir Kontrec Izborni dan Potpredsjednik DIP-a o izlaznosti i nepravilnostima na biralištima: "Bila su i dva incidenta kršenja javnog reda i mira..." Održavanje parlamentarnih izbora na biračkom mjestu u Osijeku - 3 Velik odaziv DIP objavio gdje je najveća izlaznost, na dva biračka mjesta stigla i policija

Ne ulazeći u poruke koje će taj skup poslati, očito je u pitanju agresivna promidžba koja predstavljanje pogodovanje jednom krugu kandidata u izborima za Europski parlament, koje bi mogli poimence pobrojati, navodi Pokret u svojem zahtjevu misleći pritom očito na konzervativne kandidate bliske organizatorima Hoda za život, obitelj i Hrvatsku.

Pokret za modernu Hrvatsku ne ulazi u sadržaj poruka koje će biti predstavljene, već traži od DIP-a osiguranje ravnopravne izborne utakmice, koju na dan predizborne šutnje nitko ne smije prekršiti.

Hod za život može se održati u tjednu ranije ili u bilo kojem tjednu nakon izbora za Europski parlament, ali nikako na dan predizborne šutnje, poručuje Pokret za modernu Hrvatsku.

Organizatori akcije Hoda za život, obitelj i Hrvatsku objavili su plan za ovogodišnje povorke, koje će u Osijeku i Rijeci hodati 18. svibnja, a u Zagrebu, Splitu i Zadru 25. svibnja, na dan izborne šutnje, odnosno dan uoči izbora za Europski parlament. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene