Obavijesti Video Pretražite Navigacija
siguran u pobjedu

Mislav Kolakušić gotov s karijerom suca: ''Prestajem s funkcijom čim stupim na dužnost u EU parlamentu''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sudac Trgovačkog suda u Zagrebu Mislav Kolakušić, nositelj nezavisne liste na izborima za Europski parlament, za N1 je otkrio da je njegova sudačka karijera gotova.

Sudac Trgovačkog suda nositelj je nezavisne liste na izborima za Europski parlament, iako je predsjednik Vrhovnog suda Đuro Sessa kazao da krši zakon ako se kandidira za EU izbore. ''Prestajem s funkcijom s danom kada stupim na dužnost u EU parlamentu. Političar je isključivo ona osoba koja obnaša političku funkciju. Sve ostalo je pravo govora, a ne vršenje političke dužnosti. Političku dužnost možete vršiti jedino ako za to dobijete mandat'', rekao je za N1 Mislav Kolakušić.

Pročitajte i ovo Sanja Vištica i Ivan Penava - 2 Jedno pitanje mu nije sjelo Penava za Dnevnik Nove TV: "Nismo uskogrudna stranka, bit će mjesta za Kolakušića i istaknute pojedince" Mislav Kolakušić i Mario Radić Borba za svaki glas Sprema se nova suradnja na desnici: "Jako smo blizu dogovora..."

Na pitanje o njegovoj uvjerenosti da će osvojiti mandat za EU parlament, Kolakušić je odlučno rekao da je nemoguće da ga ne osvoji. ''Ovo nije moguće, to apsolutno nije moguće, imamo na društvenim mrežama 140 tisuća ljudi koji nas podržavaju. Stranica ima doseg 9 milijuna ljudi, daleko najaktivnija stranica'', tvrdi Kolakušić.

U slučaju da građani odluče drukčije i ne odaberu Kolakušića za predstavnika u EU parlamentu, sudačku karijeru neće nastaviti. ''Ja sam završio svoju karijeru, želim da me građani pošalju u Europski parlament. Kad me izaberu, isti dan počinje kampanja za predsjedničke izbore, a onda kampanja za parlamentarne izbore, koji su najvažniji jer se na njima mogu promijeniti stvari u zemlji'', kazao je nositelj nezavisne liste.

Dodao je da bi Vlada učinila sve da spriječi njegovu kandidaturu, ali da su građani rekli ''da'' njegovu kandidiranju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene