Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zastupnici Mosta u Zadru

Strenja Linić traži proglašenje isključivog gospodarskog pojasa: "Hrvatska mora gospodariti tim područjem"

Ines Strenja Linić (Foto: Dnevnik.hr)
Ines Strenja Linić (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Ines Strenja Linić (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
U srijedu bi se u Saboru trebalo rapravljati o proglašenju isključivog gospodarskog pojasa.

Uoči rasprave članovi Mosta u Zadru podsjećaju na njegovu važnost, ali i da je zahtjev za proglašenjem IGP-a na saborskoj proceduri od veljače prošle godine.

Pročitajte i ovo Europski izbori (Foto/Arhiva: Ivo Cagalj/PIXSELL) interaktivna karta EU izbori: Pogledajte kako su glasali vaši sugrađani Drugi po redu rezultati izlazne ankete (Foto: Dnevnik.hr) Ispala Bruna Esih Izlazne ankete izbora za Europski parlament: HDZ-u 5, SDP osvaja 3 mandata. Najveće iznenađenje je Kolakušić: "Očito su njemu otišli gnjevni birači"

Podsjećaju da je Europska komisija svim zemljama članicama preporučila da proglase isključivi gospodarski pojas. Proglašenje IGP-a smatraju obavezom Vlade i najavljuju kako će ustrajati na tome.

"IGP je potrebno proglasiti, da Hrvatska mora gospodariti tim područjem, da Hrvatska mora gospodariti i s 24 tisuće km četvornih kojima ćemo moći napokon reći da je to područje na kojem mi imamo svoje suvereno pravo", smatra Mostova saborska zastupnica Ines Strenja Linić.

"To je obaveza hrvatske Vlade - proglasiti IGP, međutim oni, da bi se dodvorili fašistu Tajaniju, oni nemaju to hrabrosti napraviti jer im je je bitnije da lobira za njih", kazao je Mostov zastupnik u Saboru Miro Bulj.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene