Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policija nemoćna

Županja: Duševni bolesnik napada žene i bludniči nad njima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Strah se širi ulicama Županje! 46-godišnji muškarac napada žene i bludniči nad njima.

Posljednja žrtva županjskog napadača 19-godišnja je djevojka. 46-godišnjak ju je napao na ulici. 'Svojim rukama obuhvatio ju je oko struka i počeo dirati po intimnim dijelovima tijela. Oštećena je primijenila fizičku silu, uspjela se istrgnuti od napadača i pobjegla je', rekao je Luka Barunčić iz PU vukovarsko-srijemske.

Pročitajte i ovo Provjereno donosi detalje nasilja u Županji - 3 osumnjičen maloljetnik Provjereno donosi detalje slučaja brutalnog nasilja na istoku Hrvatske: Pred kamere stala i žrtva premlaćivanja Policija - Ilustracija - 1 Sve snimljeno Policija objavila detalje: Za brutalno premlaćivanje muškarca iz Županje sumnjiče maloljetnika

Napadnuta djevojka prijavila ga je policiji. Ovo mu nije bio prvi napad na žene. Zabilježeno je i da se samozadovoljavao ispred dječjeg vrtića. Županjci, a osobito Županjke, traže zaštitu policije. 'Ja sam starija žena. Mislim da me ne bi ni napao', rekla je jedna Županjka.

'Trebalo bi ga u neku ustanovu koja liječi te ljude, da bude odveden, da ga prime i ostave, da taj čovjek dođe do sebe. Možda bi on povratio se u život', misle građani.

Kako je riječ o duševnom bolesniku, policiji su ruke svezane zakonom. 'Zakon je točno definirao u kojim slučajevima policija može privesti osobu na odjel psihijatrije. Kada on nanosi sebi tjelesne ozlijede ili kada izravno prijeti životu druge osobe. Kako u ovim slučajevima niti jedan uvjet nije bio ispunjen nije postojala ta mogućnost da policija odvede osobu na liječenje na psihijatriju', rekao je Barunčić.

U psihijatrijsku ustanovu mogu ga smjestiti članovi obitelji, skrbnik ili sud. Tri postojeće kaznene prijave i tko zna koliko još neprijavljenih slučajeva bludničenja nisu bezazlena pojava.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene