Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vijeće za Europski uhidbeni nalog Županijskog suda u Zagrebu naknadno će odlučiti o potrebnim pravnim radnjama.


Županijski sud u Zagrebu koji vodi postupak protiv predsjednika Uprave MOL-a Zsolta Hernadija, odlučio je zatražiti pomoć od Europskog suda pravde u Luksemburgu. Naime, šef uprave mađarskog MOL-a i dalje je nedostupan hrvatskom pravosuđu.

Vezani članci Slika nije dostupna Polančec tražio novac za Podravku?

O slučaju se danas oglasio Županijski sud u Zagrebu. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

"Povodom odlučivanja o postavljanju prethodnog pitanja Sudu Europske unije u predmetu izdavanja Europskog uhidbenog naloga protiv tražene osobe Zsolta Tamasa Hernadija, Vijeće za Europski uhidbeni nalog Županijskog suda u Zagrebu, ustvrdilo je da ranije izdani Europski uhidbeni nalog od dana 15. prosinca 2015. nije pušten u daljnju proceduru, a Županijski sud u Zagrebu je o tome izviješten od MUP-a RH, Odjela S.i.Re.Ne, tek u siječnju 2017.

S obzirom na utvrđeno, slanje prethodnog pitanja Sudu Europske unije se za sada ukazuje preuranjeno.

Nakon što Vijeće za EUN Županijskog suda u Zagrebu poduzme sve potrebne pravne radnje bit će odlučeno o daljnjem postupanju u svezi postavljanja navedenog prethodnog pitanja", navodi se u priopćenju.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju