Obavijesti Video Pretražite Navigacija
jednoglasna odluka

Pokrenut stegovni postupak protiv Josipe Rimac: ''Vrlo je jasna situacija, ne vidim da je potrebno pribavljanje dokaza''

Privođenje Josipe Rimac
Privođenje Josipe Rimac DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Josipa Rimac Josipa Rimac Foto: DNEVNIK.hr +0 Privođenje Josipe Rimac Galerija 1/2 >>
Protiv bivše državne tajnice Josipe Rimac i kninskog gradskog vijećnika Marinka Tokmakčije Županijski odbor HDZ-a Šibensko-kninske županije pokrenuo je stegovni postupak, potvrdio je u srijedu predsjednik županijskog HDZ-a Nediljko Dujić.

Nediljko Dujić izvijestio je da je na jutros održanoj telefonskoj sjednici jednoglasno donesena odluka da se protiv Josipe Rimac i Marinka Tokmakčije pokrene postupak i dodao da će se ta odluka odmah proslijediti Sudu časti županijskog HDZ-a. "Mislim da je u ovom slučaju vrlo jasna situacija i ne vidim da je potrebno pribavljanje dokaza", rekao je Dujić.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Uoči procesije na Hvaru Stranci prijeti kazna: Plenković komentirao problem s HDZ-ovim listama Andrej Plenković Zanimljiva imena Pogledajte tko se sve našao na HDZ-ovim listama: Stranci prijeti kazna

Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda Oliver Mittermayer odredio je u subotu, na prijedlog USKOK-a, jednomjesečni pritvor bivšoj državnoj tajnici Ministarstva uprave Josipi Rimac i još šestero osumnjičenika.

Jednomjesečni pritvor određen je i HDZ-ovoj načelnici Gračaca Nataši Turbić, kninskom gradskom vijećniku Marinku Tokmakčiji, Ružici Njavro i Anti Sladiću. Uz njih, sudac istrage odredio je pritvor i za vlasnika tvrtke C.E.M.P. Milenka Bašića i direktora te tvrtke Dragana Stipića, koji trenutačno nisu dostupni hrvatskim redarstvenim vlastima.

USKOK je u subotu, nakon provedene opsežne akcije Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala (PNUSKOK) u aferi vjetroelektrane, donio rješenje o provođenju istrage protiv 13 poduzetnika i državnih dužnosnika, koje se sumnjiči za kaznena djela trgovanja utjecajem, zloporabe položaja i ovlasti, davanje mita za trgovanje utjecajem te primanje mita.

Prijavljeni su i predsjednik Uprave Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić, šef splitske ispostave Hrvatskih šuma Ivan Melvan, direktor Hrvatske energetske regulatorne agencije (HERA) Tomislav Jureković, zagrebački poduzetnik Josip Ravlić, kninski poduzetnik Nikola Lapčić i u petak smijenjena pomoćnica ministra gospodarstva Ana Mandac.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene