Obavijesti Video Pretražite Navigacija
afera vjetroelektrana

Određen istražni zatvor Josipi Rimac i još četiri osobe: ''Nije u najboljem stanju, ali drži se. Jaka je žena''

Na zahtjev USKOK-a određen je jednomjesečni istražni zatvor Josipi Rimac, Ružici Njavro i još tri druge osobe osumnjičenih u aferi vjetroelektrana. Istražni zatvor određen im je zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

USKOK je, osim za Josipu Rimac i Ružicu Njavro, istražni zatvor tražio i za Antu Sladića, Natašu Turbić i Marinka Tokmačiju.

Pročitajte i ovo Josipa i Josip Pleslić Ljut zbog objave poruka Suprug Josipe Pleslić poslao pismo novinarima: "S nekima ćemo se suočiti u sudnici, a sud Božji bit će pravedniji" Slika nije dostupna Zatvorena sjednica Vlade Rimac, Mandac i Njavro razrješene s dužnosti u agencijama i komisijama

Ljubo Pavasović Visković, odvjetnik Ante Sladića, kazao je novinarima da je sud odbio prijedlog za određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela ''jer je prihvatio moju tezu da, ukoliko je dio dužnosnika pušten da se brani sa slobode, tada ni za druge osobe koje su obuhvaćene ovim postupkom nema razloga smatrati da bi oni boravkom na slobodi ponovili kazneno djelo".

"Imate činjenicu da je USKOK donio rješenje o provođenju istrage u odnosu na čitav niz osoba od kojih su neki državni dužnosnici. Neke slučajeve je pratio s prijedlogom za određivanje istražnog zatvora, neke ne. Dakle, sud je prihvatio tu moju tvrdnju da u tome treba biti dosljedan i ukoliko postoji ta mogućnost za neke, tada ne možemo govoriti o tome da za druge ne postoji", dodao je i kazao da će osumnjičeni u Remetinečkom zatvoru biti za nekoliko sati.

Pavasović Visković je otkrio i da se na odluku suda neće žaliti jer smatra da treba ubrzati postupak "da se što prije ispitaju svjedoci i da ljudi idu vani". Dvoje osumnjičenih, rekao je, nisu dovedeni pred suca istrage jer nisu dostupni. Riječ je o dvojici s dvojnim državljanstvom koji žive u BiH.

Odvjetnik Josipe Rimac Željko Gulišija rekao je novinarima da će uložiti žalbu na odluku suda, javlja N1. ''Smatram da nema razloga ni za točku 2, jer se rješenje o provođenju istrage sastoji od dokaznih radnji. Ako imate rezultate dokaznih radnji, nema potrebe za ispitivanjem svjedoka, odnosno ti svjedoci neće ukazati ništa posebno što ne govore dokazne radnje", kazao je.

Na pitanje o stanju Josipe Rimac, Guliši je rekao da ''nije u najboljem stanju''. ''Ide u istražni zatvor, ali jaka je ona žena. Drži se'', kaže Guliši.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene