Obavijesti Video Pretražite Navigacija
hrvatski apsurdi

Župan Žinić već 26 godina živi u državnoj kući u kojoj je do 2008. plaćao najam 100 kuna. Sad ne plaća više ništa

Ivo Žinić, župan Sisačko-moslovačke županije
Ivo Žinić, župan Sisačko-moslovačke županije Foto: DNEVNIK.hr
HDZ-ov sisačko-moslavački župan Ivo Žinić u imovinskoj kartici prijavio je plaću od 18.091 kuna i navodi da je vlasnik kuće od 100 četvornih metara te da ju je dobio darovnim ugovorom. U kući je prijavljena i živi cijela njegova obitelj, a u 26 godina, koliko žive u njoj, tek osam godina plaćali su najamninu od 100 kuna mjesečno.

Iako u imovinskoj kartici piše da je Ivo Žinić državnu kuću dobio darovnim ugovorom, država kuću nikad nije darovala te da je pokrenula reviziju kako bi se utvrdilo ima li obitelj Žinić pravo na kuću.

Pročitajte i ovo Ilustracija na 12 godina zatvora Dvojica osuđena zbog strijeljanja zarobljenih hrvatskih vojnika u Glini Ivo Žinić, župan Sisačko-moslavačke županije u Dnevniku Nove TV Žinić o državnoj kući u kojoj živi besplatno: "Dobio sam trećinu kuće u Marinbrodu i vjerojatno neću imati pravo na darovanje ni otkup ove kuće"

Obitelj je 1995. dobila pravo na korištenje, a državna agencija APN otkupila kuću od prijašnjeg vlasnika 1999 te je sa Žinićima 2000. sklopila ugovoro o najmu od 100 kuna mjesečno, piše 24sata.

U kući Žinići žive besplatno

APN je 2008. prepustio 459 objekata, među kojima i ovu kuću Ministarstvu regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva gdje je baš Žinić bio ravnatelj uprave za integrirani regionalni razvoj. APN je tada raskinuo ugovor o najmu i Žinić od tada u kući živi besplatno.

No, u međuvremenu se opet mijenjao zakon te je Ured za obnovu za i stambeno zbrinjavanje dobio obavezu napraviti reviziju dodijeljenih nekretnina. Zato su poslali Uredu državne uprave Sisačko-moslavačkoj županiji da provjeri ima li obitelj Žinić u novim okolnostima pravo i dalje koristiti nekretninu, ali ni nakon 14 mjeseci nisu dobili odgovor.

Sada Žinić odlučuje ima li Žinić dalje pravo koristiti kuću

Promjenom još jednog zakona, prema kojem su Uredi državne uprave u županijama su pripojeni županijama, Ivo Žinić sada treba donijeti odluku o tome ima li pravo i dalje koristiti državnu kuću. Dakle, odluku o tome ima li Žinić pravo na daljnje korištenje kuće trebati potpisati župan Ivo Žinić, a prije toga treba provjeriti i udovoljava li Ivo Žinić svim kriterijma da nastavi koristiti kuću.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene