Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta danas je službeno pokrenulo internet stranicu „Sve za potrošače“, prvi hrvatski središnji portal za potrošače putem kojeg bi građani trebali lakše moći ostvariti svoja potrošačka prava.

Galerija


Portal je uspostavljen kako bi se na jednom mjestu objedinile sve potrebne informacije iz različitih stručnih područja vezanih uz probleme s neispravnom robom i jamstvom, javnim uslugama, financijskom i medijskom pismenošću, on-line kupovinom, elektroničkim komunikacijama, opasnim proizvodima, sigurnošću hrane do modernih tehnologija.

Vezani članci Izgradnja spornih zgrada (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Znate li što se nalazi u ovim zgradama? Dok one zjape prazne, ministarstva drugima plaćaju najam PR Raspisan Javni poziv za dostavu projektnih ideja poslovnog sektora u području istraživanja, razvoja i inovacija

„Ovo je područje danas puno kompleksnije i multidisciplinarnije, o čemu dovoljno svjedoči broj različitih ministarstava, agencija i institucija koje svaka u svom resoru na bilo koji način sudjeluju u zaštiti prava potrošača. Stoga, ovaj portal je još jedan veliki korak prema naprijed“, poručio je minista gospdarstva Darko Horvat.

Iz ministarstva poručuju kako su "na što jednostavniji način pokušali objasniti građanima koje su sve njihove mogućnosti i kome se sve mogu obratiti sa specifičnim problemom“.