Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zrinka Paladino je, nakon medijskih istupa, bila pozvana u Uskok na razgovor, a na razgovoru su bili i njeni kolege.


Zamjenica pročelnika zagrebačkog Gradskog zavoda za zaštitu spomenika kulture i prirode Zrinka Paladino izjavila je da, nakon što je ona u medijima progovorila o navodnim nepravilnostima u radu gradskih institucija, Uskok postupa po izuzetim predmetima u tom zavoda, od kojih je najveći gradnja nebodera u Maksimiru te gradnja na Britanskom trgu.

Vezani članci Slika nije dostupna Zrinka Paladino objasnila zašto je dala ostavku: "Odlazim sama jer je to jedini ispravan način" Slika nije dostupna PO NALOGU DORH-A Građevinska inspekcija pokrenula nadzor na Britanskom trgu

Paladino je u izjavi za Hinu u srijedu rekla da je nakon istupa u medijima, bila pozvana na razgovor u sjedište Uskoka u Gajevu ulicu te da je Uskok "ušao u predmete o kojima je bilo govora", odnosno izuzeo dokumentaciju iz Gradskog zavoda. Na razgovoru u Uskok bile su pozvane i njezine kolege uključene u te predmete.

Na pitanje misli li da je ona zaslužna što je građevinska inspekcija po nalogu Državnog odvjetništva pokrenula nadzor na zagrebačkom Britanskom trgu gdje je Grad kao investitor izvodio građevinske radove bez glavnog projekta, Paladino kaže kako misli da je to samo uzročno-posljedično. "Instititucije moraju raditi svoj posao i to je mislim išlo automatizmom", rekla je.

Sigurna je da Uskok već postupa kako treba i u slučaju gradnje nebodera u Maksimiru. Rekla je da je Uskok izvijestila o tim nepravilnostima, a kasnije je o tome progovorila i u medijima.

"Izvijestila sam o nepravilnostima za koje sam bila osvjedočena u Gradskom zavodu, dakle, koje sam ja imala u rukama. Ne bih sada govorila o čemu smo sve razgovarali u Uskoku, jer će oni vjerojatno u svemu tome postupati, ali bilo je toga više", rekla je Paladino. Istaknula je da je gradnja nebodera u Maksimiru "najveći problem".

Paladino kaže da su po nekim portalima "krenuli napadi" na nju, što je i očekivala. "Ne mogu protiv mene naći ništa pa nalaze neke situacije kojima me žele diskvalificirati", rekla je. Kaže da je prije dva mjeseca jednu svoju kolegicu, najbližu suradnicu pročelnika Silvija Novaka, zbog neprimjerenosti u ophođenju s njom i problematike vezane uz vođenje Gradskog zavoda, poslala na Etičko povjerenstvo.

"Sada su oni to iskoristili, imaju jedan dokument gdje sam ja kao u sukobu. Nisam ja u sukobu. Ja sam samo zbog njezinog neprimjerenog ponašanja nju prijavila Etičkom koje je naravno pod nadležnošću gradonačelnika Milana Bandića i sada to koriste protiv mene", kaže Paladino. Dodaje da ima pohranjenu "svu dokumentaciju" te da je postupila stručno i moralno, a da se s mogućim napadima pomirila kada je odlučila izaći u javnost.

Kazala je da i dalje radi u Gradskom zavodu, ali da joj je pročelnik Novak zabranio uvid u predmete. "Pročelnik Novak je u urudžbenom zabranio da mi ispisuju predmete. Međutim, tu je zabranu ukinuo i vratio mi ispise, nakon što sam poslala pismeni upit u kojem sam tražila da se pozove na zakon i pravilnike po kojima je postupio", rekla je Paladino.

Iz Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja u srijedu su izvijestili da je građevinska inspekcija po nalogu Državnog odvjetništva pokrenula nadzor na zagrebačkom Britanskom trgu gdje je Grad Zagreb kao investitor izvodio građevinske radove bez glavnog projekta.

Glasnogovornica Državnog odvjtništva Martina Mihordin potvrdila je Hini da je Uskok "zatražio dokumentaciju i provođenje odgovarajućih postupaka od nadležnih tijela te dostavu izvješća o tim postupcima".

Gostujući u HTV-ovoj emisiji "Nedjeljom u dva" Paladino je kao primjer nepoštivanja struke i utjecaja na njihove odluke navela primjer zahtjeva za izgradnju četiri nebodera na međi s parkom Maksimir, koji je štićen kao kulturno dobro. Taj joj je predmet, kazala je, na odluku došao ljetos dok je mijenjala pročelnika. Iako ga je ona djelomice odbila projekt je u konačnici dobio bezuvjetno dopuštenje kad je ona otišla na godišnji odmor. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju