Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Andrija Mikulić (HDZ) poručio je kako će netko morati odgovarati ako se utvrdi da gradnja na Britanskom trgu i u Maksimiru nije u skladu sa zakonom.


Mikulić je u izjavi za Hinu rekao kako se zalaže da institucije rade svoj posao. "Ali, ako je struka nešto rekla, onda je pitanje tko je taj koji može ponovno promijeniti stav struke. Ne ulazim u to je li to promijenjeno ili nije, ali struka je iznad svega", rekao je. Dodao je i kako "nije gradonačelnik taj koji je struka da može reći je li se nešto s ove ili one osnove uklapa u prostor".

Vezani članci Andrija Mikulić, kafići Andrija Mikulić u akciji: Inspektori će češljati kafiće, hotele, kampove, marine... Mirando Mrsić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Demokrati oštro po Mikuliću: "U zagrebački SC zaposlio stranačke kolege, jedini cilj mu je osobna korist"

"Potičem da sve ono što se radi, da bude pod budnim okom. Ali uvijek kad imam priliku, onda dajem prednost struci. Prema tome, nije gradonačelnik stručnjak u smislu da može govoriti gdje se fontana uklapa ili ne uklapa. Dakle, struka je iznad svega", kaže Mikulić.

Komentirajući što je građevinska inspekcija Ministarstva graditeljstva po nalogu Državnog odvjetništva pokrenula nadzor na zagrebačkom Britanskom trgu gdje je Grad Zagreb kao investitor izvodio građevinske radove bez glavnog projekta, Mikulić ističe kako nije normalno da se u današnje vrijeme, 'de facto' u centru grada, izvode radovi bez potrebne dokumentacije.

"Inspekcija je očito dobro postupila jer je dala zabranu za nešto za što Grad nije izdao dokumentaciju", kaže Mikulić.

Paladino: Najveći problem je gradnja nebodera

Zamjenica pročelnika zagrebačkog Gradskog zavoda za zaštitu spomenika kulture i prirode Zrinka Paladino u izjavi za Hinu rekla je da je nakon istupa u medijima bila pozvana na razgovor u sjedište Uskoka koji je izuzeo dokumentaciju iz Gradskog zavoda. Na razgovoru u Uskok bile su pozvane i njezine kolege uključene u te predmete.

"Izvijestila sam o nepravilnostima za koje sam bila osvjedočena u Gradskom zavodu, dakle, koje sam imala u rukama. Ne bih sada govorila o čemu smo sve razgovarali u Uskoku, jer će oni vjerojatno u svemu tome postupati, ali bilo je toga više", rekla je Paladino. Istaknula je da je gradnja nebodera u Maksimiru "najveći problem".

Tu je riječ o gradnji četiri nebodera na međi s parkom Maksimir, koji je štićen kao kulturno dobro. Iako je djelomice odbila projekt, u konačnici je dobio bezuvjetno dopuštenje kad je otišla na godišnji odmor.

Iz Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja u srijedu su izvijestili da je građevinska inspekcija, po nalogu Državnog odvjetništva, pokrenula nadzor na zagrebačkom Britanskom trgu gdje je Grad Zagreb kao investitor izvodio građevinske radove bez glavnog projekta. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju