455654
455654
455654
455654
455654

PO NALOGU DORH-A Građevinska inspekcija pokrenula nadzor na Britanskom trgu

  • , 02.11.2016., 13:34
  • Autor:
  • komentara

Građevinska inspekcija zaustavila je radove na zagrebačkom Britanskom trgu, gdje je Grad Zagreb, kao investitor, izvodio radove bez glavnog projekta.

 
 
 
 
 
Arhiva, Grad Zagreb izvodi radove na Britanskom trgu (Borna Filic/PIXSELL)
Arhiva, Grad Zagreb izvodi radove na Britanskom trgu (Borna Filic/PIXSELL)

Iz Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja u srijedu su izvijestili da je građevinska inspekcija po nalogu Državnog odvjetništva pokrenula nadzor na zagrebačkom Britanskom trgu gdje je Grad Zagreb kao investitor izvodio građevinske radove bez glavnog projekta.

U Ministarstvu objašnjavaju da je inspekcijskim nadzorom obavljenim 24. listopada utvrđeno da Grad Zagreb u svojstvu investitora na Britanskom trgu izvodi građevinske radove bez glavnog projekta koji mora sadržavati i potvrde javnopravnih tijela te je nadležni građevinski inspektor naredio investitoru mjeru obustave građenja zatvaranjem gradilišta postavljanjem službenog znaka.

"Međutim, 31. listopada Grad Zagreb izdao je pravomoćnu građevinsku dozvolu, koja obuhvaća i katastarske čestice na kojima je inspekcija postupala te će slijedom te nove činjenice građevinska inspekcija obaviti nadzor i ukoliko su se stekli svi zakonski uvjeti, gradilište će biti otvoreno", izvijestila je glasnogovornica Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja Željka Perić.

Zamjenica pročelnika gradskog Zavoda za zaštitu spomenika kulture i prirode Zrinka Paladino izjavila je Hini da je odluka Državnog odvjetništva "u uzročno-posljedičnoj vezi" s njenim iskazom u Državnom odvjetništvu, nakon što je u medijima progovorila o navodnim nepravilnostima u radu gradskih institucija.

Glasnogovornica Državnog odvjetništva Marina Mihornih nije bila dostupna za komentar ovog slučaja. (Hina)DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se