Obavijesti Video Pretražite Navigacija
RADOVI BEZ GLAVNOG PROJEKTA

PO NALOGU DORH-A Građevinska inspekcija pokrenula nadzor na Britanskom trgu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Građevinska inspekcija zaustavila je radove na zagrebačkom Britanskom trgu, gdje je Grad Zagreb, kao investitor, izvodio radove bez glavnog projekta.

Iz Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja u srijedu su izvijestili da je građevinska inspekcija po nalogu Državnog odvjetništva pokrenula nadzor na zagrebačkom Britanskom trgu gdje je Grad Zagreb kao investitor izvodio građevinske radove bez glavnog projekta.

Pročitajte i ovo Rušenje ilegalnih objekata u Istri - 3 Obračun s ilegalnom gradnjom Dnevnik Nove TV doznaje: Uskoro počinje rušenje bespravnih objekata na istarskoj obali, pogledajte na kojim lokacijama Gradilište u Dubrovniku U OPHODNJI S INSPEKCIJOM Grad koji zovu biserom Jadrana: Ovako izgledaju posljedice jednog lošeg GUP-a

U Ministarstvu objašnjavaju da je inspekcijskim nadzorom obavljenim 24. listopada utvrđeno da Grad Zagreb u svojstvu investitora na Britanskom trgu izvodi građevinske radove bez glavnog projekta koji mora sadržavati i potvrde javnopravnih tijela te je nadležni građevinski inspektor naredio investitoru mjeru obustave građenja zatvaranjem gradilišta postavljanjem službenog znaka.

"Međutim, 31. listopada Grad Zagreb izdao je pravomoćnu građevinsku dozvolu, koja obuhvaća i katastarske čestice na kojima je inspekcija postupala te će slijedom te nove činjenice građevinska inspekcija obaviti nadzor i ukoliko su se stekli svi zakonski uvjeti, gradilište će biti otvoreno", izvijestila je glasnogovornica Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja Željka Perić.

Zamjenica pročelnika gradskog Zavoda za zaštitu spomenika kulture i prirode Zrinka Paladino izjavila je Hini da je odluka Državnog odvjetništva "u uzročno-posljedičnoj vezi" s njenim iskazom u Državnom odvjetništvu, nakon što je u medijima progovorila o navodnim nepravilnostima u radu gradskih institucija.

Glasnogovornica Državnog odvjetništva Marina Mihornih nije bila dostupna za komentar ovog slučaja. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene