Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova salva

Milanović opleo i po Grliću Radmanu: "Zadatak mu je da bude Plenkovićevo kučence. Mozak mu ne može biti konzistentan dvije sekunde"

Zoran Milanović
Zoran Milanović Foto: DNEVNIK.hr
Predsjednik Zoran Milanović je nakon svečane prisege u Požegi dao izjavu za medije. Osim premijera Andreja Plenkovića, nije poštedio ni šefa hrvatske diplomacije Gordana Grlića Radmana.

U petak se predsjednik Zoran Milanović obrušio posebno na premijera Andreja Plenkovića i šefa hrvatske diplomacije Gordana Grlića Radmana.

"Grliću Radmanu je zadatak da bude Plenkovićevo kučence - da laje. Samo što mu prsni koš ne pukne od uzbuđenja", kazao je.

"Reći da ja radim štetu Hrvatima koji su zatvoreni u zatvoru u Grčkoj je netočna teza, pokvarena je. Daj mi dokaze, premise. Čime radim štetu? HDZ i Plenković kreteniziraju državu, ubijaju ljudima smisao za humor", opleo je.

"Aristotel ne bi bolje to zamislio. Grliću mozak ne može biti konzistentan dvije sekunde. Da sam ja razljutio grčke suce... Ovo grčko je sjajno. Mada je vjerojatno neka razina suca mogla donijeti odluku da se ljudima da sitnih 18 mjeseci. Članica EU-a ima pritvor - to je ćuza. 18 mjeseci protiv običnih huligana? Što se u tih 18 mjeseci mora dogoditi, drugovi i drugarice? Vojni rok u SFRJ nije trajao 18 mjeseci", istaknuo je.

Pročitajte i ovo Ilustracija U Zagrebu i tri županije Velika akcija USKOK-a i policije zbog droge, novi detalji: Među uhićenima je i suvlasnik poznatog zagrebačkog noćnog kluba

"Naša diplomacija ima veće srce od grčke lubenice za tuđe potrebe i mjere. To je pravosudni gangsteraj. 18 mjeseci administrativnom mjerom držite ljude van slobode. Zašto? Suci imaju sindikalna prava 50 tjedana u godini pa ne stignu odraditi?", pita se.

"Da se možda Grčku dovede u red? Ajde probajte u Hrvatskoj donijeti takav zakon i opravdati borbom protiv huligana. To su barabe koje treba suzbiti", zaključio je predsjednik.

Milanović je sudjelovao je u Požegi na svečanoj prisezi 39. naraštaja ročnih vojnika na dragovoljnome vojnom osposobljavanju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene