Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na Pantovčaku

Milanović komentirao imenovanje Davora Filipovića: "Kak? To je onaj koji ne zna ćirilicu? Neka je nauči. Glagoljica je za njega preteška"

Aktualno Galerija +0 Zoran Milanović Galerija 1/1 >>
Zoran Milanović danas je odlikovao sindikaliste Krešimira Severa, Mladena Novosela i Vilima Ribića. Poslije je odgovarao na pitanja. Na meti su mu se našli Plenković, Vlada, novinari...

Zoran Milanović dio jutra je proveo u Lisinskom, na skupu povodom godišnjice smrti Ivice Račana, poslije je bio u Tvornici gdje je Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) organizirao tradicionalni susret "Praznik rada u Tvornici". Kasnije je sindikaliste primio na Pantovčaku.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović - 6 Anketa Dnevnika Nove TV Što mislite o odluci Ustavnog suda? Pogledajte kako ste glasali Miroslav Šeparović, Zoran Milanović IZ MINUTE U MINUTU Šeparović: "U ožujku sam rekao da Milanović može biti mandatar, ali..."; Ustavna stručnjakinja: "Milanović će napraviti žrtvu od sebe"

Na opasku da je Andrej Plenković jučer postao najdugovječniji hrvatski premijer, Milanović je samo dodao da je i "Franco vladao 30 godina". I Tito 35. Morao je odgovarati i na pitanja o jučerašnjem susretu s Plenkovićem na Klisu.

"Plenković je bezobrazno, nepristojno kasnio sa svojom bulumentom. Hrvatska himna je intonirana i eto ti njih. Nisu ga domaćini ni dočekali na kraju. Samo neka tako nastavi, pa kao Franco", komentirao je. 

"To jučerašnje kašnjenje je takav primitivizam. Završava himna, gore su branitelji. Dolazi gospodin sa svojim slugama", dodao je. 

Krstičević izrazio zgražanje?

Jučerašnje poruke usmjerene protiv generala nazvao je "lošima". I Damir Krstičević je, kaže Milanović, izrazio zgražanje napadima.

Smatra da je bolje da Ante Gotovina nije dolazio jučer na Klis. 

Na pitanje Ivane Pezo je li (ne)komunikacija s premijerom nepoštivanje institucija, Milanović je odgovorio protupitanjem: "Jesam ja rekao da neću komunicirati s njim? Jesam ja prijetio? Jesam ja branio ljudima da me pozivaju? Jesam li? Jesam li? Jesam li? Ja sam bio spreman s njim jučer razgovarati? Zašto mu nisam pružio ruku? Jer je pozvao svoje paše i subaše da me ignoriraju i da me ne pozivaju. Gospođo Pezo, nećemo to izjednačavati. Za mene je Plenković jedan Udbašenković, on izdaje nacionalne interese. Raditi za nacionalne interese dan i noć. Ali ne za rat u Ukrajini. To me se tiče 1 posto. U onoj mjeri u kojoj me se tiče 100 puta više situacija u BiH."

"Vlada vodi izdajničku politiku. Plenković koji se pravi kao da je došao iz Udbine tamnice je običan Udbašenković. Zašto je kasnio? Zašto to stalno radi? Kakva je to vrsta pasivno-agresivne anksioznosti?", zapitao se. 

"A mi pričamo o sazivanju Vijeća za nacionalnu sigurnost zbog rata u Ukrajini, a ne zbog BiH?", rekao je Milanović.

Kakav je interes da blokiramo Finsku? 

"Mislim da to treba sve raspustiti. Najbolje da zemlju stavimo u ler. I sve monetiziramo. Gdje je naš interes? To je vaše pitanje, ovo je moj odgovor", rekao je Milanović novinaru s N1 televizije na kojeg se usput obrušio.

Milanović je komentirao nove ministre, Davora Filipovića pogotovo.

"Kak? Nadam se da DORH neće imati radni vikend. Nadam se da to nije još jedan takav. To je onaj koji ne zna ćirilicu? Da ga podsjetim, on je iz Bosne. Bosančica je hrvatska ćirilica. Neka je nauči. Glagoljica je preteška za njega", rekao je.

Komentirao je i rad hrvatskih novinara. To je, po njemu, zapuštena profesija. 

Na pitanje kako to da se Mario Banožić predomislio i odluči isplatiti dnevnice vojnicima, Milanović je uzviknuo: "Lopov!"

Odlikovanja sindikalistima

Milanović je odlikovao Redom Stjepana Radića, za dugogodišnji sindikalni rad i zasluge u borbi za socijalna prava radnica i radnika predsjednika Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimira Severa, predsjednika Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Mladena Novosela i glavnog tajnika Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja Vilima Ribića

Zoran Milanović u četvrtak je bio na svečanoj akademiji u povodu 31. godišnjice osnutka 4. gardijske brigade na tvrđavi Klis. Umjesto u Jasenovcu, kako je prvo bilo najavljeno, Milanović je poslijepodne proveo na Klisu gdje je, rame uz rame, sjedio do Andreja Plenkovića. Nisu se ni pogledali.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene