Obavijesti Video Pretražite Navigacija
neugodno im je?

FOTO/VIDEO: Milanović i Plenković rame uz rame na Klisu, nisu se ni pogledali

Aktualno Galerija Zoran Milanović i Andrej Plenković na tvrđavi Klis Zoran Milanović i Andrej Plenković na tvrđavi Klis Foto: DNEVNIK.hr Andrej Plenković i Zoran Milanović - 2 Andrej Plenković i Zoran Milanović - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Andrej Plenković i Zoran Milanović - 1 Galerija 1/3 >>
I predsjednik Zoran Milanović i premijer Andrej Plenović u četvrtak su stigli na svečanu akademiju u povodu 31. obljetnice osnutka 4. gardijske brigade na Tvrđavi Klis. Sjedili su rame uz rame, ali nisu se ni pozdravili.

I predsjednik Zoran Milanović i premijer Andrej Plenković stigli su u četvrtak poslijepodne na svečanu akademiju povodom obilježavanja 31. godišnjice osnutka 4. gardijske brigade na tvrđavi Klis. Svatko je došao sa svojom pratnjom, a nisu se rukovali.

S obzirom na to da predsjednik i premijer nisu razgovarali, a program nije baš bio kratak, valjalo je nekako skratiti nelagodu i napetost u zraku.

U fotogaleriji pogledajte fotografije dvojice čelnika države.

Ratni zapovjednik 4. brigade i bivši ministar obrane, general Damir Krstičević u svom je obraćanju kazao kako je malo iorganizacija koje se mogu pohvaliti da su stare kao i država, a 4. gardijska brigada jedna je najzaslužnijih za stvaranje i oslobađanje Hrvatske.

On je istaknuo kako je Oluja bila kruna svih pobjeda poznate brigade. Krstičević je rekao i kako ga je rat u Ukrajini podsjetio kako je teško izboriti se i uz pomoć drugih država, a Hrvatska se, kako je kazao, izborila sama.

"Puno je premijer napravio za hrvatsku vojsku i ja to cijenim", dodao je Krstičević.

Predsjednik Zoran Milanović trebao je danas ići u Jasenovac, gdje je trebao sudjelovati na središnjoj komemorativnoj svečanosti u povodu Dana sjećanja na žrtve Holokausta – Jom Hašoa. Milanović se umjesto toga uputio na Klis. 

Na pitanje novinara nakon akademiije zašto je danas promijenio protokol te odustao od putovanja u Jasenovac kako bi navečer mogao nazočiti svečanosti na kliškoj tvrđavi, Milanović je kratko uzvratio: "U Jasenovcu sam bio prije pet dana."

Premijer je ranije položio vijenac i zapalio svijeću ispred spomen-kapele Vojarne Sveti križ na Dračevcu

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene