Zoran Milanović (Foto: Dnevnik.hr)
Zoran Milanović (Foto: Dnevnik.hr)

Iz Zadra gdje se družio s članovima stranke, Zoran Milanović komentirao je aktualne događaje, a najviše se posvetio slanju predizbornih poruka. Vladu je optužio da donosi nezakonite odluke o kadroviranju.


"Recimo smjene Nadzornog odbora ACI marine, pa onda u Slanom, općina dubrovačko primorje, promjene cijelog Nadzornog odbora, sve to protupravno. To je državna tvrtka koja investira u marinu pa još donira, jer je izreketarena, donira HDZ općini 2 milijuna kuna. Time se bavite, a ne šumama. Ma i time se bavite, ali to je čisto, a to dolje u slanom je šporko", poručio je Zoran Milanović.

Milanović je komentirao i strane veleposlanike u HDZ-u, koji su danas bili na razgovoru s predsjednikom HDZ-a Andrejom Plenkovićem.

"Kao da smo u 1997., kao da smo zemlja pod monitoringom. Ja s veleposlanicima razgovaram selektivno, ja sam u dipolomaciji bio, sada sam u politici i državnik, a čato možete biti uvijek", rekao je Milanović.

Poteze hrvatske diplomacije prema Srbiji, šef oporbe Zoran Milanović doživio je kukavičkim.

"Što se tiče Srbije, mogu vam reći da se moja Vlada i ja nećemo ponašati papački i kukavički, kao HDZ, kad su u pitanju pregovori Srbije", poručio je šef SDP-a.

"HDZ-ovci su bahati i beskrupulozni kod kuće, a u inozemstvu su papci i manji od makovog zrna", dodao je Milanović.