Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Premijer na pressici

Milanović: Mnogi Hrvati iz Australije pokušali su ulagati u Hrvatsku, ali su brzo odustali

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Zoran Milanović održao je konferenciju za novinare na kojoj je govorio o nizu tema.

14:43 Milanović napominje kako smo jedna od zemalja za dobavu energenata i neke će zemlje za to pokazati interes. 'Ali, to ne ide preko noći', kaže premijer.  Objašnjava da Hrvatska ima dobar položaj na energetskoj karti Europe i da Vlada očekuje veća ulaganja u energetiku.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović čeka se most? Milanović već ima podršku 57 zastupnika? "Pitali su nas želimo li razgovarati" Zoran Milanović, Andrej Plenković - 3 Večeras u Provjerenom Ako ste ih zaboravili: Plameni jazavac, gojenac, šmrkavac, nilski konj... Nisu to klinci, nego najmoćniji političari u Hrvatskoj

14:41 Premijer kaže da je mjera smanjenja doprinosa sa 15 na 13 posto možda bila preuranjena. 'Sada sve moramo donijeti u red. Ali ne da destimuliramo rast', dodaje.

14:39 'To što Hrvati nisu dobili mjesto u srpskom parlamentu je stvar političkog sustava Srbije. Hrvatska je uređenija zemlja i članica', kaže premijer.

14:37 'Pogledao sam sliku svoje generacije u osnovnoj školi. Oni kojima smo se rugali da su debeli danas se takvi smatraju normalne težine. Svi smo bili suhonjavi ', odgovorio je Milanović na pitanje o pothranjenosti djece u osnovnim školama.

14:34 Premijer napominje da stajališta MMF-a jesu drugačija od stajališta EU po pitanju hrvatskog deficita. 'Članica smo EU, i nismo u stand by aranžmanu s MMF-om. Više nam odgovara MMF-ov stav, ali ići ćemo preko preporuke EU', kaže premijer.

14:28 'Mislim da Linić nije naštetio Vladi, ali to treba raščistiti', kaže Milanović.

14:24 Na pitanje o moralnoj dimenziji rada ministra Zmajlovića i njegovih roditelja, Milanović kaže da ne može to komentirati jer ne zna o čemu se radi te da sve mora provjeriti.

Danka Derifaj, novinarka Provjerernog pitala je Milanovića o poslovima roditelja ministra zaštite okoliša Mihaela Zmajlovića o kojem je objavljen prilog u emisiji koja je emitirana prošlog četvrtka. Danka Derifaj je kazala da posjeduje dokumentaciju koja pokazuje da je Zmajlović u vrijeme dok je bio gradonačelnik Jastrebarskog sa svojim bratićem potpisao ugovore za 'male poslove' u vrijednosti od 200.000 kuna.

'To nisu mali poslovi. Ali o tome ne znam ništa. Nemam komentara. Ovo mi je prvi glas. Ne mogu komentirati jer o tome ne znam ništa. To što ste objavili je možda istina, a možda i nije. Provjerit ćemo pa ćemo komentirati', rekao je premijer.

14:20 Na pitanje u kakvom je odnosu sa ministrom Linićem, premijer kaže da sa svim ministrima komuniciram. 'Ja u politici ne mogu i nemam prijatelje, posebno ako protiv te osobe postoji optužnica', kaže Milanović.

14:18 Na pitanje o malverzacijama u prodaji Croatia Osiguranja, premijer je rekao 'Croatia Osiguranje nije prodana na 'majke mi''.

14:16 Premijer je upitan o kašnjenju predaje stranačkog financijskog izvještaja. Objašnjava da je izvještaj bio predan na jednu adresu, a trebao je na dvije. Propušteno je predati izvještaj na drugu adresu. Radi se o propustu osobe koja je za to zadužena u računovodstvo. 'O tome propustu će odlučiti sud. SDP je jedina stranka koja je imala besprijekorna izvješća. Naše su financije čiste', rekao je Milanović.

14:11 Premijer se osvrnuo na proceduru prekomjernog deficita. Rekao je kako su u predloženom rebalansu najveći i najozbiljniji rezovi koje je itko postigao. Svako daljnje rezanje u ovoj godini moglo bi imati negativne učinke i na socijalnu sliku i perspektivu rasta, kaže premijer.

Dodaje da Vlada s planom nastavlja sljedeće godine: 'Imamo plan za sljedeće tri godine.'

14:09 Na sastanku Europskog vijeća sutra, tema će biti Ukrajina. Vidjeli smo što se sve dogodilo i kamo stvari idu.

14:08 Mnogi od uspješnih ljudi koje je ondje susreo, kaže, pokušali su ulagati u Hrvatsku, ali su brzo odustali.

14:06 'To je bila moja dužnost, kao i mojih prethodnika. Nije se ranije događalo jer je to komplicirano. Ono što se zove zajednica je puno kompleksnije', rekao je Milanović.

Premijer Zoran Milanović stao je pred novinare i tako nastavio praksu koju je nedavno uveo, a to su presice koje su mu, čini se, postale navika.

Naime, Milanović se prošlog mjeseca dva dana za redom obratio javnosti nakon što je nastala afera oko nabave novih luksuznih automobila za vladine dužnosnike. Iako je imao priliku više puta odgovoriti na pitanja o automobilima u raznim situacijama, Milanović je pozvao novinare kako bi rekao nešto na tu temu, a da bude siguran da su ga svi dobro razumjeli, zbog iste stvari je i dan kasnije opet sazvao presicu.

Posljednju je održao početkom ožujka, kada je pokušao opravdati rebalans proračuna.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene