Željko Reiner (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)
Željko Reiner (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)

Potpredsjednik Sabora HDZ-ov Željko Reiner u četvrtak je u povodu upućivanja ratifikacije Istanbulske konvencije u saborsku proceduru ustvrdio da u "HDZ nije uvedena nikakva stranačka stega".


HDZ je demokratska stranka, svatko ima pravo iznositi svoje mišljenje i stavove i ne vidim u tome nikakav problem, rekao je Reiner.

Vezani članci Ugostitelji (Foto: Arhiva/Dnevnik.hr) Ugostiteljima niži PDV: Nakon maratonske sjednice u HDZ-u odlučeno da će im Vlada smanjiti stopu sa 25 na 13 posto Božo Petrov (Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL) Veliki intervju: Petrov odgovorio na pitanje bi li ponovio priču s HDZ-om ili bi pokušao sa SDP-om

"HDZ jest dijelom i demokršćanska stranka i zastupa demokršćanske stavove, a i osobno sam uvijek te stavove zastupao. Posebice sada, nakon što je Vlada usvojila interpretativnu izjavu u kojoj se vrlo jasno kaže da se usvajanjem Istanbulske konvencije u Hrvatskoj neće uvoditi rodna ideologija ni u pravosudni niti u odgojno-obrazovni sustav", istaknuo je.

Jasno je da će Hrvatska ostati pri svojim ustavnim odredbama, primjerice, o tome da je brak zajednica žene i muškarca, i svim tekovinama naše tradicije i kulture koje su izražene kroz Ustav. Time je vrlo jasno određen smjer na koji će se ta Konvencija provoditi, pojašnjava potpredsjednik Sabora.

"Interpretativna izjava je integralni dio Konvencije, a kada se usvoji u Saboru onda će se odrediti na koji će način Hrvatska to primjenjivati. Vrlo je jasno rečeno da ono čega su se mnogi pribojavali neće biti i ja ću glasati za Istanbulsku konvenciju", poručio je Reiner. (Hina)