Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Milanović sazvao izvanrednu konferenciju za medije: Pogledajte što je dočekalo novinare

Istanbulska konvencija

Plenković odgovorio Bernardiću: ''Jer ovakav način politike je više na dosjetkama''

Andrej Plenković (Dnevnik.hr)
Andrej Plenković (Dnevnik.hr)
Premijer Andrej Plenković osvrnuo se na izjavu čelnika oporbe Davora Bernardića o interpretativnoj izjavi.

Brojne su kritike na račun interpretativne izjave o Istanbulskoj konvenciji koju je Vlada usvojila i objavila u srijedu navečer. Među kritičarima je i šef SDP-a Davor Bernardić koji je rekao da je izjava ''bezvrijedan komad papira''.

Pročitajte i ovo Ivan Penava, Andrej Plenković Bivši stranački kolege Hoće li Plenković Penavi opet postati najbolji premijer? Od slugana preko mafije do pokojne babe Andrej Plenković u stožeru HDZ-a Objava nakon rezultata Oglasio se Plenković: "Uskoro ćete saznati s kim ćemo imati većinu"

''Neki govore o interpretativnoj izjavi kao o bezvrijednom papiru. Pozivam šefa SDP-a, čija je stranka tri godine čekala na vlasti s uvjerljivom većinom u Saboru, a nije prstom mrdnula da ratificira ovu Konvenciju, da malo prouči zakon o potvrđivanju i izvršavanju međunarodnih ugovora, da se upozna sa smislom interpretativnih izjava, da malo pogleda druge zakone o potvrđivanju, temeljne ugovore EU-a, brojne interpretativne izjave koje su dale druge članice i da u konačnici preuzme političku odgovornost na ozbiljan način. Jer ovakav način politike je više na dosjetkama'', rekao je Plenković.

Plenković je rekao da će HDZ voditi računa da uvjerljiva većina Kluba HDZ-a u Saboru glasa za Konvenciju. ''I to čujem od kolega kada se detaljno pojasni, a pogotovo sada, kada se oni koji su bili rezervirani mogu u svom stavu prikloniti objašnjenju koje smo dali u interpretativnoj izjavi. Ona je, možemo slobodno reći, jastuk na koji se mogu nasloniti.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene