Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bit će ratificirana

Donosimo tekst "interpretativne izjave" uz Istanbulsku konvenciju: ''U skladu je s odredbama Ustava RH''

Sjednica Vlade (Ilustracija: Patrik Macek/PIXSELL)
Sjednica Vlade (Ilustracija: Patrik Macek/PIXSELL)
Pred sjednicu Vlade, koja je zakazana za jutarnje sate u četvrtak, a na kojoj se očekuje da će biti izglasana i u Sabor biti poslana Istanbulska Konvencija, donosimo tekst tzv. "interpretativne izjave" o samoj konvenciji koja je u društvu već probudila brojne kontroverze i sukobljena mišljenja.

Tekst "interpretativne izjave" uz Istanbulsku konvenciju prenosimo u cijelosti.

Pročitajte i ovo Frane Barbarić Telefonska sjednica Vlada predložila opoziv Frane Barbarića: Presudila mu afera o bespravnoj gradnji Prosvjednici u Madridu Nezadovoljstvo Tisuće prosvjednika na ulicama Madrida, protive se sporazumu s Kataloncima: "Premijer je marioneta"

''Republika Hrvatska smatra da je cilj Konvencije zaštita žena od svih oblika nasilja te sprječavanje, progon i eliminacija nasilja nad ženama i obiteljskog nasilja.

Republika Hrvatska smatra da odredbe Konvencije ne sadrže obvezu uvođenja rodne ideologije u hrvatski pravni i obrazovni sustav ni obvezu promjene ustavne definicije braka.

Republika Hrvatska smatra da je Konvencija u skladu s odredbama Ustava Republike Hrvatske, posebno s odredbama o zaštiti ljudskih prava i temeljnih sloboda te će Konvenciju primjenjivati uzimajući u obzir navedene odredbe, načela i vrednote ustavnog poretka Republike Hrvatske."
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene