Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministar zdravstva i socijalne skrbi dr. Darko Milinović oštro je opovrgnuo da je reformom zdravstvenoga sustava pogođena braniteljska populacija.


'Da je tome tako, govori i činjenica da je Ministar nakon sastanka s braniteljskim udrugama koje su zatražile prijem kod njega, izjavio da, glede reforme zdravstva, braniteljska prava nisu smanjivana, već su dijelom onima koji boluju od PTSP-a proširena, te je omogućeno i lakše ostvarivanje prava na ortopedska pomagala', navodi se u priopćenju Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi.

Vezani članci Vili Beroš Zdravstvo ostaje u rukama čovjeka koji nije ponudio nijedno rješenje. Novac curi na sve strane, hoće li Beroš prelomiti i napokon predstaviti reformu? Slika nije dostupna Stručna radna skupina ministarstva podržala zdravstvenu reformu

Kada je riječ o 'Zakonu o doprinosima, jasno je da se 3 posto doprinosa na mirovine ne odnosi na hrvatske ratne vojne invalide (HRVI), budući da se reformom zdravstvenog sustava nije mijenjao Zakon o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji, što je i mišljenje Ureda za zakonodavstvo Vlade RH', ističe se u priopćenju.

Predstavnici Zbora braniteljskih udruga iz Domovinskog rata grada Zagreba i Udruga hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata grada Zagreba na današnjoj konferenciji za novinare su rekli kako su ogorčeni uvođenjem doprinosa od tri posto na mirovine više od 5.008 kuna, koje je počelo primjenom zdravstvene reforme.