Supružnici Zdravko i Višnja Pevec ovih su dana zatrpani pozivima i porukama onih kojih im žele pomoći da podmire sudske troškove u iznosu od gotovo 400.000 kuna i 3,9 milijuna kuna koje moraju platiti tvrtki Pevec nakon što je Vrhovni sud potvrdio presudu te su proglašeni krivima za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Galerija Zdravko i Višnja Pevec (Foto: Dnevnik.hr) Višnja i Zdravko Pevec (Foto: Damir Spehar/PIXSELL) +0 Poruke podrške Zdravku i Višnji Pevec (Foto: Dnevnik.hr)

Razgovarali smo za Zdravkom Pevecom, koji kaže kako je njega i suprugu iznenadio toliki odaziv i pozitivne reakcije građana nakon njihova apela da im ''posude po jednu kunu kako bi to mogli platiti".

Vezani članci Zdravko Pevec Zdravko Pevec izašao iz zatvora: "Sutra počinjem novi život, ostavljam pakao iza sebe i opraštam svima koji su mi nanijeli zlo" Slika nije dostupna Zdravko Pevec optužen za krivotvorenje isprava, tužiteljstvo traži zatvorsku kaznu

"Odaziv je nevjerojatan. Nemaju broj telefona pa pokušavaju doći do nas preko prijatelja i djece. Imamo toliko poruka podrške da je to nevjerojatno. Potpuno smo iznenađeni. Nude i daleko više od jedne kune, tu su i ponude od tisuću kuna i tisuća eura. Sve nas je to jako ganulo", kazao je Zdravko Pevec za DNEVNIK.hr

Višnja i Zdravko Pevec (Foto: Damir Spehar/PIXSELL) Poruke podrške Zdravku i Višnji Pevec (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

"Želimo da istina izađe na vidjelo"

Ističe kako on i supruga Višnja žele da istina izađe na vidjelo jer smatraju da je presuda nepravična. 

"Želimo da iz svega izađe istina jer presuda je nepravična.Sad se vidi kako Hrvatska razmišlja i kakva se poruka šalje", kaže Pevec.

Tvrdi da nakon što je zatvoren nije imao nikakvu dokumentaciju. 

"Nisu mi ni uručili porezni nadzor, a kad smo izišli, nismo imali mogućnost žalbe. Nakon presude napisali smo žalbu, ali ništa nije uvaženo, gledala se samo prvostupanjska presuda. Porezno rješenje nikad nisam vidio, već je odmah poslano stečajnom upravitelju", kaže Pevec.

Njihov odvjetnik Veljko Miljević priprema zahtjev da se kazna ublaži jer su se od prvostupanjske presude, kaže Pevec, okolnosti promijenile. 

"Ja sam blokiran. Uzeta nam je sva imovina, a i moje se zdravstveno stanje promijenilo", kaže Pevec. 

MIljević nam je potvrdio kako je na sud u Bjelovaru poslan "zahtjev za nepravu obnovu kaznenog postupka" kojim se traži blaža kazna s obzirom na promijenjene okolnosti nakon izricanja prvotne presude.

"Njegovo je zdravstveno stanje pogoršano, a i socijalni status njega i supruge je promijenjen, stoga mislim da postoji osnova za smanjenje kazne", kazao nam je Miljević. 
 

Rok za plaćanje od 15 dana

Podsjetimo, Vrhovni sud potvrdio je presudu Županijskog suda u Bjelovaru prema kojoj su Zdravko i Višnja Pevec krivi za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju i u siječnju 2015. godine osuđeni na zatvorske kazne.

Zdravku Pevecu izrečena je kazna zatvora u trajanju od dvije godine i deset mjeseci. Polovica kazne preinačena mu je u uvjetnu, a kako mu se priznaje i šest mjeseci koje je proveo u pritvoru, preostaje mu još oko 11 mjeseci zatvorske kazne. Njegovoj supruzi Višnji izrečena je kazna zatvora u trajanju od jedne godine, koja je potom zamijenjena radom za opće dobro.

Peveci su u roku od 15 dana dužni platiti gotovo 400 tisuća kuna sudskih troškova, ali i 3,9 milijuna kuna tvrtci Pevec.

Mama i tata sigurno neće biti sretni: Beckhamova sina pijanog nosili po cesti, izgubio curu! Brooklyn Beckham (Foto: Profimedia) Brooklyn Beckham (Foto: Profimedia) Brooklyn Beckham (Foto: Profimedia) +6 Brooklyn Beckham (Foto: Getty Images)

Dnevnik

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju