Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Posudite mi po jednu kunu''

Lavina komentara na molbu Zdravka Peveca: ''Samo dajte račun, ja ću uplatiti i više od kune''

Zdravko i Višnja Pevec (Foto: Dnevnik.hr)
Zdravko i Višnja Pevec (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr
Zdravko i Višnja Pevec poručili su da će nastaviti dokazivati svoju nevinost nakon što je potvrđena presuda u njihovom slučaju. Pevec je građane zamolio da mu ''posude po jednu kunu kako bi to mogao platiti", a komentari na njegov apel nisu izostali.

Lavinu komentara na Facebooku pokrenula je molba Zdravka Peveca da mu se pomogne u plaćanju sudskih troškova u iznosu od gotovo 400.000 kuna i 3,9 milijuna kuna koje supružnici moraju platiti tvrtci Pevec nakon donošenja presude kojom su Peveci proglašeni krivima za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Pročitajte i ovo PEVEC d.d. dobio spor protiv Zdravka Peveca (Foto: PEVEC d.d.)) sud presudio drukčije Zdravko Pevec tvrdi: ''Imam nalaz vještaka, ja sam stvarni vlasnik brenda Pevec'' PEVEC d.d. dobio spor protiv Zdravka Peveca (Foto: PEVEC d.d.)) okončan sudski spor PEVEC d.d. dobio pravnu bitku protiv Zdravka Peveca: Nije njegov ni slogan, ni pijevac, ni ime

"Sve su mi uzeli i nemam otkuda to platiti. Zamolio bih hrvatske građane da mi posude po jednu kunu kako bih to mogao platiti", rekao je Pevec.

Građani se nisu oglušili na molbu hrvatskog poduzetnika, pa su se tako javili brojni ljudi koji su spremni pomoći obitelji Pevec.

''DAJTE RAČUN. Ja ću uplatiti 10 puta više i neka svi tako, spasit ćemo ljude'', 

''Gospodine Zdravko, samo dajte račun, uplatiti ću i više od jedne kune. Ne samo firmu, oteli su vam i prezime'',

''Ajde ljudi, pustimo se komentara....dajmo svaki po jednu kunu(ko želi)......nama malo a njima život znači.... samo još treba broj računa i to je to...''

''Stavite i broj deviznog računa, ima nas i vani koji bi vam pomogli jer ste planski uništeni''

''Ja bi im svakako uplatila. Kolike su ljude zaposlili, pomogli, a neki ih i pokrali... Rado bi i ja njima sada kad im treba'', samo su neki od brojnih komentara na Facebooku.

Biste li vi pomogli obitelji Pevec i posudili im jednu kunu?

  • Da.
  • Ne.
  • Samo kunu?

Ukupno glasova:

Podsjetimo, vrhovni sud potvrdio je presudu Županijskog suda u Bjelovaru prema kojoj su Zdravko i Višnja Pevec krivi za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju i u siječnju 2015. godine osuđeni na zatvorske kazne.

Zdravku Pevecu izrečena je kazna zatvora u trajanju od dvije godine i deset mjeseci. Polovica kazne preinačena mu je u uvjetnu, a kako mu se priznaje i šest mjeseci koje je proveo u pritvoru, preostaje mu još oko 11 mjeseci zatvorske kazne. Njegovoj supruzi Višnji izrečena je kazna zatvora u trajanju od jedne godine, koja je potom zamijenjena radom za opće dobro.

Peveci su u roku od 15 dana dužni platiti gotovo 400 tisuća kuna sudskih troškova, ali i 3,9 milijuna kuna tvrtci Pevec.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene