Obavijesti Video Pretražite Navigacija
28. obljetnica

(Ne)vrijeme promijenilo i program obilježavanja Oluje: "Sigurnost svih koji će doći naš je imperativ"

Aktualno Galerija Tihomir Kundid, general bojnik Tihomir Kundid, general bojnik Foto: DNEVNIK.hr Pripreme u Kninu, ilustracija - 1 Pripreme u Kninu, ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr Pripreme u Kninu, ilustracija - 2 Pripreme u Kninu, ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Anja Perković, reporterka Dnevnika Nove TV Galerija 1/4 >>
U Kninu su u tijeku pripreme oko obilježavanja Dana pobjede. Proslava je zbog nevremena nešto izmijenjena, a sve informacije ima reporterka Dnevnika Nove TV, Anja Perković.

"Što se tiče predstavljenog programa obilježavanja zbog najavljene oluje koja će zahvatiti ovo područje, najavu nismo mogli ignorirati kao takvu jer sigurnost svih onih koji će doći na obilježavanje je naš imperativ. No, unatoč takvim okolnostima, obilježavanje 28. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja bit će dostojanstveno kako to Oluja i zaslužuje", rekao je Tihomir Kundid general bojnik Hrvatske kopnene vojske.

Pročitajte i ovo Ugrizi kornjače Hara po plažama Novi napadi kornjače u Dalmaciji: "Bila je izuzetno agresivna. Dok je gospođa bježala, ganjala ju je i triput ugrizla"

"Najveća promjena odnosi se na lokaciju održavanja središnje svečanosti koja je sa stadiona NK Dinara prebačena na glavni kninski trg. Što se tiče aktivnosti na samoj tvrđavi, ona je simboličan i najsvečaniji trenutak koji se događa u 9:43, a to je podizanje državne zastave na Kninskoj tvrđavi, ona ostaje na Kninskoj tvrđavi", dodao je. 

"Što se tiče posjećenosti trga od građana, naravno da će moći doći. Trg je otvoren za sve posjetitelje i one koji će biti pozvani na obilježavanje Oluje", izjavio je Kundid.

Zbog najavljenih loših vremenskih prilika nema letačkog programa. 

"Što se tiče letačkog programa zbog vrlo složenih vremenskih uvjeta sa sigurnošću mogu reći da tog letačkog programa biti neće", istaknuo je Kundid.

"Sukladno programu obilježavanja, definirano je da je prvi govornik branitelj, a potom predsjednik Vlade, zatim Hrvatskog sabora te predsjednik države i vrhovni zapovjednik", napomenuo je Kundid. 

Pročitajte i ovo VSOA, ilustracija - 2 Turkalj za čelnika VSOA-e Hoće li doći kraj prepucavanju između dva brda? Čeka se potez predsjednika Milanovića

Na pitanje reporterke Dnevnika Nove TV, Anje Perković kakav je osjećaj nakon 28. godina, Kundid je odgovorio: "Svi mi branitelji smo ponosni na činjenicu da smo imali privilegiju da budemo sudionici u vojno-redarstvenoj akciji koja je donijela mir i slobodu hrvatskom narodu."

"Proslava Oluje doista će biti svečana i dostojanstvena", zaključila je reporterka.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene