Ilustracija (Foto: Harald Tittel/DPA/PIXSELL)
Ilustracija (Foto: Harald Tittel/DPA/PIXSELL) Foto: Harald Tittel/DPA/PIXSELL

Zbog orkanskog vjetra je za sve kategorije vozila zatvorena autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, a obilazak je državnim cestama DC27 i DC50 preko Gračaca, Obrovca, Karina i Benkovca.


Samo za osobna vozila otvoreni su državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački i Paški most (DC106), javio je HAK u 21.45 sati.

Vezani članci Snijeg stvara probleme na cestama (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Snijeg je zabijelio prometnice: HAK ima šest važnih savjeta koji će vam olakšati vožnju Opasnost od poledice, ilustracija (Foto: Duško Marušić/PIXSELL) HAK upozorava vozače: Kolnici su skliski i mokri, posebno pazite na ovu opasnu pojavu

Zbog jakog vjetra na mostu Dr. Franja Tuđmana u Dubrovniku zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene dodatno i za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom.

Mokrih i skliskih kolnika ima u gorskoj, središnjoj, sjeverozapadnoj i istočnoj Hrvatskoj.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na pojedinim državnim cestama u Istri i priobalju bit će večeras do 23 sata te u srijedu, 26. prosinca od 14 do 23 sata. Zabrane nema na autocestama i na državnoj cesti DC1.

Obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na cestama: ŽC5126 Kosinjski Bakovac; ŽC5156 Bunić; ŽC5164 Vrebac-Podlapača; ŽC5166 Egeljac-Mali Alan; ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac; ŽC5199 Štirovača-Šušanj; ŽC59122 Šušanj-Ledenik; ŽC59123 Šušanj-Konjsko.

U prekidu je trajektna linija Sućuraj-Drvenik. (Hina)