Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U nekim školama u Hrvatskoj danas se neće održati nastava zbog teških vremenskih uvjeta.


Zbog nepovoljnih vremenskih prilika danas se neće održati nastava u nekoliko osnovnih škola na području Zagrebačke županije, priopćeno je nakon jučer održane sjednice Stožera zaštite i spašavanja Zagrebačke županije, a građani su pozvani na oprez i pridržavanje uputa o sigurnijem kretanju i čišćenju snijega.

Vezani članci Radovan Fuchs Fuchs ispravio izjavu o COVID potvrdama na roditeljskim sastancima i otkrio moraju li cijepljeni profesori nositi maske Radovan Fuchs Ministar tvrdi da je sve spremno za početak škole: Poslao važnu poruku roditeljima i učenicima

Nastava se sutra neće održati u OŠ Kardinala Alojzija Stepinca iz Krašića, OŠ Klinča Sela, OŠ Ante Kovačića iz Marije Gorice, OŠ Dragutina Domjanića iz Sv. Ivana Zeline te OŠ Sveta Nedjelja, kazao je član Stožera i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Zagrebačke županije Vjeran Štublin. Podsjetio je da odluku o obustavi nastave na jedan dana mogu donijeti ravnatelji škola, ali su o tome dužni obavijestiti Ured državne uprave u Zagrebačkoj županiji.

Nastava je otkazana i u međimurskom mjestu Štrigova. Naime, 80 posto učenika do škole dolazi autobusima koji zbog uvjeta na cesti nisu mogli voziti. Nastave neće biti ni u osnovnim školama u Knegincu i Vinici.

>> VIDEO Totalni prometni kolaps: Autobusi ne voze, u prekidu više tramvajskih linija

Načelnik Stožera Rudolf Vujević, koji je ujedno i zamjenik župana Zagrebačke županije, izvijestio je kako zimska služba Županijskih cesta Zagrebačke županije održava prohodnost na svim prometnicama iz područja svoje nadležnosti te pozvao nadležne zimske službe gradova i općina na području županije da održavaju prohodnim ceste koje su njihovoj nadležnosti.

S obzirom na vremenske uvjete kao i meteorološku prognozu koja predviđa nastavak snježnih oborina iz Stožera apeliraju na vozače da na put ne kreću bez propisane zimske opreme, a građani su pozvani da se pridržavaju uputa o redovitom i pravovremenom održavanja pločnika ispred, te pristupnih putova do svojih objekata, da temeljito očiste snijeg i led sa svojih vozila prije uključivanja u promet, uz obvezno korištenje zimske opreme na vozilu, te da koriste obuću s gumenim hrapavim đonom kako bi smanjili opasnost od klizanja i pada na poledici ili snijegu.

Snijeg ili led koji može pasti s krovova svojih objekata građani su dužni ukloniti sami ili angažiranjem stručnih službi, ističe se u priopćenju te upozorava da se neizolirani električni vodiči ne smiju otresati niti čistiti zbog smrtne opasnosti. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju