Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Završila Sinjska alka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nadmetanjem za Alku u Sinju su u nedjelju navečer završile 291. alkarske svečanosti. Ante Poljak slavodobitnik je ovogodišnje Sinjske Alke. Nakon pet godina Alka je ponovno pod pokroviteljstvom predsjednika Republike.

Nakon 43. godine slavodobitnik je pogodio u tri sride i pobijedio s maksimalnih devet bodova. Natjecalo se 17 kopljanika, pred više od 10 tisuća posjetitelja. Poljak je najstariji Alkar.

Pročitajte i ovo Sinjska alka Intervenirala i policija Dva strujna udara na poznatom trkalištu: "19-godišnjak se rukama uhvatio za zaštitnu ogradu tribina..." Sinjska alka u Beču i Badenu, ilustracija - 3 Europska turneja Nakon više od 100 godina, Sinjska alka održava se izvan Hrvatske: Zna se i pobjednik ovog neobičnog izdanja slavnog natjecanja

Biti alkar znači biti ponosan, hrabar, moralan, a to je san svakog Cetinjanina. Biti pobjednik Sinjske alke znači postati legendom i dio povijesti cetinjskog kraja. 

291. Sinjska alka nakon gotovo 5. godina ponovno je pod pokroviteljstvom predsjednika Hrvatske. Njegov izaslanik general Mladen Kruljac, zajedno s predsjednikom VAD-a i drugim gostima primio je Alkare u Sinjskom domu. 

Predsjednik VAD-a Stipe Jukić službeno je zatražio da se Alka uvrsti na UNESCO listu zaštićenih povijesnih baština.

Više u video prilogu

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene