Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nadmetanjem za Alku u Sinju su u nedjelju navečer završile 291. alkarske svečanosti. Ante Poljak slavodobitnik je ovogodišnje Sinjske Alke. Nakon pet godina Alka je ponovno pod pokroviteljstvom predsjednika Republike.


Nakon 43. godine slavodobitnik je pogodio u tri sride i pobijedio s maksimalnih devet bodova. Natjecalo se 17 kopljanika, pred više od 10 tisuća posjetitelja. Poljak je najstariji Alkar.

Vezani članci Miro Bulj - 1 Bulj emotivno o dolasku u Knin prije 27 godina: "To je moj najsretniji dan u životu. Neopisivo, osjećaj konačne slobode" Sinj - 1 Sinjani oduševljeni alkaricom: "Dobro će doći, popio bih nešto. I kilu pečenog!"

Biti alkar znači biti ponosan, hrabar, moralan, a to je san svakog Cetinjanina. Biti pobjednik Sinjske alke znači postati legendom i dio povijesti cetinjskog kraja. 

291. Sinjska alka nakon gotovo 5. godina ponovno je pod pokroviteljstvom predsjednika Hrvatske. Njegov izaslanik general Mladen Kruljac, zajedno s predsjednikom VAD-a i drugim gostima primio je Alkare u Sinjskom domu. 

Predsjednik VAD-a Stipe Jukić službeno je zatražio da se Alka uvrsti na UNESCO listu zaštićenih povijesnih baština.

Više u video prilogu

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju