Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izgorjelo 10 hektara

Zapovjednik JVP-a Metković: "Ovo se ponavlja svake godine. Požar je sigurno podmetnut"

Veliki požar u Metkoviću - 1
Veliki požar u Metkoviću - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Veliki požar u Metkoviću - 1 Veliki požar u Metkoviću - 1 Foto: DNEVNIK.hr Veliki požar u Metkoviću - 2 Veliki požar u Metkoviću - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Veliki požar u Metkoviću - 3 Galerija 1/3 >>
U velikom požaru kraj Metkovića u srijedu navečer izgorjelo je oko 10 hektara niskog raslinja. Vatrogasci su zbog nevremena u srijedu diljem zemlje imali pune ruke posla.

Trava, nisko raslinje i trstika uglavnom su gorjeli sinoć u velikom požaru kod Metkovića. Planulo je u 19:10. 

Pročitajte i ovo Požar vlaka uzrok nepoznat VIDEO Drama na tračnicama: Zapalio se vlak u vožnji, opasnost prijetila i stambenim zgradama Požar kod Šibenika Gasi ga 50 vatrogasaca Veliki požar kod Šibenika: "Zbog vjetra se vatra brzo širi, a gašenje otežava i nepristupačan teren"

"Ni u jednom trenutku kuće i stanovništvo nisu bili ugroženi. Požar smo stavili pod nadzor oko 2 sata ujutro“, rekao je zapovjednik JVP-a Metković Jure Pilj i dodao kako opožarena površina iznosi oko 10 hektara. 

U gašenju požara sudjelovala su ukupno 24 vatrogasaca sa 7 vatrogasnih vozila iz JVP-a Metković i DVD-a Metković. 

Pilj je uvjeren kako je požar podmetnut. 

"Ovo se ponavlja svake godine. Čim zapuše bura, netko namjerno potpali", rekao je Pilj. 

U požaru nije bilo ozlijeđenih. 

Vatrogasci se naradili zbog nevremena

Vatrogasci su u posljednja 24 sata, prema izvješću Vatrogasnog operativnog središta, zabilježili gotovo 250 intervencija. Uglavnom se radilo na uklanjanju posljedica nevremena, a u večernjim satima izbilo je nekoliko požara na priobalju, no oni su brzo stavljeni pod kontrolu.

U Zagrebu su bile 83 intervencije.

"Zbog posljedica jakog vjetra na području Grada Zagreba najveći broj intervencija odnosio se na uklanjanja srušenih stabala i granja", rekao je Siniša Jembrih, zapovjednik JVP-a Grada Zagreba. 

Gorio je i restoran "Pri zvoncu" na Vrbiku. 

"Na gotovo stotinu tehničkih intervencija zabilježenih na području Zagrebačke, Krapinsko-zagorske, Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke i Varaždinske županije sudjelovalo je 11 javnih vatrogasnih postrojbi i 55 DVD-ova", ističu u Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici.  

Zaposleni su bili i vatrogasci u Zadarskoj, Splitsko-dalmatinskoj i Primorskoj-goranskoj županiji. 

"Ukupan broj intervencija sigurno će premašiti brojku od 250 jer informacije još uvijek pristižu u Vatrogasno operativno središte. Ipak, valja naglasiti kako se situacija u cijeloj Hrvatskoj postupno normalizira.
Pozivamo građane da za jakog vjetra ne pale vatru na otvorenom prostoru te ako uoče požar, da odmah nazovu vatrogasce na broj 193", poručili su iz Hrvatske vatrogasne zajednice. 


 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene