Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Buknulo i kod Obrovca

Veliki požar u Metkoviću: "Ovo je isključivo ljudski faktor! Držimo sve pod kontrolom, nema opasnosti za kuće"

Veliki požar u Metkoviću - 1
Veliki požar u Metkoviću - 1 Foto: DNEVNIK.hr
U Metkoviću je u večernjim satima buknuo veliki požar. Bura otežava gašenje.

U Metkoviću je u večernjim satima buknuo veliki požar na području Smokvice na Glibuši. 

Pročitajte i ovo Ilustracija, požar Očevid u tijeku Tužan Uskrs u Slavoniji: U požaru obiteljske kuće smrtno stradala jedna osoba Požar kamiona Čistoće u Rijeci - 2 Veliki požar u Rijeci VIDEO Zapalio se kamion Čistoće, vatra se proširila na parkirane automobile: Šteta je više desetaka tisuća eura

Vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Metković bore se s vatrenom stihijom, koja se zbog jakog vjetra brzo širi.

"To je požar ševara i trstine. Bura ga brzo širi. Neodgovorni pojedinci su to zapalili. U opasnosti su plastenici i poljoprivredna dobra, vinogradi. Kuće u ovom trenutku nisu ugrožene", kazao je zapovjednik JVP Metković Jure Pilj. 

"Branimo kuće", istaknuo je i dodao da je na teren izašlo dvadesetak vatrogasaca sa šest vatrogasnih vozila. "Pepeo i dim nanosi na obiteljske kuće pa je nastala mala panika, no nema nikakve opasnosti za kuće. Držimo s našim snagama sve pod kontrolom i nema opasnosti za kuće", dodao je Pilj.

"Požar je izbio u popodnevnim satima. Ovo je isključivo ljudski faktor jer nama se to ciklički svake godine ponavlja u prva tri četiri mjeseca kad su jake bure. Na iste intervencije izlazimo godinama. Ja neću optužiti lovce, pravi lovci nisu sigurno, a jesu li krivolovci - to je već druga priča. Ljudski faktor je - to je 99 posto sigurno. Nije bilo udara groma, nema električnih instalacija", zaključio je i dodao da vatrogasci ostaju na terenu dok se područje ne sanira.

"Zahvaljujući nasipu uspijevamo kontrolirati stanje i u određenom trenutku ćemo vatru sanirati do kraja. Nadamo se da će to biti u kraćem vremenskom roku", objasnio je Pilj.

Buknuo požar kod Obrovca

Tijekom poslijepodneva buknuo je i požar u Kruševu kod Obrovca. Vatrogasci su na terenu.

"Vatrogasci su na terenu, gašenje je otežano zbog bure. Požar je daleko od kuća i one nisu ugrožene", kazao je za DNEVNIK.hr zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Benkovac Luka Erstić.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene