Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oporba se pobunila

Zaprešić: Gradska vlast Jelaćićeve dvore dala u koncesiju poluprivatnoj školi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zaprešićko nacionalno blago Novi Jelačićevi dvori, gdje je i banovo posljednje počivalište, idu u koncesiju. Tako je odlučila gradska vlast. Idućih 50 godina dvorima će upravljati poluprivatna visoka poslovna škola. Oporba se pobunila.

Jelačićevi dvori jedinstven su spomenik kulturno-povijesne baštine, ali i predmet predizborne svađe u Zaprešiću jer ih HDZ-ova gradska vlast daje u koncesiju Visokoj poslovnoj školi Baltazar Adam Krčelić. Oporba se pobunila. 'Ne postoje penali u slučaju da u zadanim rokovima koncesionar ne započne s radovima. Nisu definirani ni konkretni rokovi kada trebaju započeti radovi', kazao je Dario Baša.

Pročitajte i ovo Ilustracija Oglasila se uprava Šokantan slučaj u dječjem vrtiću u Zaprešiću: Dijete moralo vaditi kruh iz toaletne školjke Ivica Lovrić i Gordana Rusak Plave, žute, crvene, zelene vrećice Oporba protiv kompostane na Markuševcu: "To stvarno smrdi, otišlo je do Podsuseda"

SDP sumnja u pogodovanje školi koju je grad osnovao zajedno s dijelom profesora, a zbog čega traje sudski spor oko nerazriješenog vlasništva. Školom ravna bivši gradonačelnik Vinko Morović, a Grad će joj unutar koncesije dopustiti i gospodarsku djelatnost.

>> Zaprešić: U dvorištu mu bila masovna grobnica!

'U podrumu se nalazi nekakva pivnica, u prizemlju samo na jednoj osmini dvorca bi se nalazila nekakva spomen soba što smatramo da ni u kojem slučaju nije dovoljno, čak nije ni mamac da bi netko došao to pogledati', kazao je Danijel Saić iz SDP-a Zaprešić.

U obnovu je dvorca do sada utrošeno oko 8 milijuna kuna. Mjesečni najam poslovnu će školu stajati svega 5 tisuća kuna. Gradonačelnik to vidi kao jedino održivo rješenje da bi se dvori sačuvali od propadanja. Za uređenje unutrašnjosti potrebno je još najmanje 20-tak milijuna kuna.

'Preko 65 posto prostora ostaje isključivo javne namjene za sve vrste turista i ljudi koji dolaze ovdje u nove dvore. U ugovor idu rigirozne mjere, a to je do godina dana kompletno projektiranje i do dvije godine ukupan završetak radova', kazao je gradonačelnik Zaprešića Željko Turk.

Poslovna škola poručuje da će poštovati zahtjeve koje im Grad postavi. Dok se političari svađaju, zaprešićko nacionalno blago i dalje je bez svijetle budućnosti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene