Obavijesti Video Pretražite Navigacija
kao u filmu

Novac umjesto u blagajnu stavljala u novčanik: Bankarica ukrala gotovo pola milijuna eura

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Skoro pola milijuna eura, koliko su klijenti u jedanaest godina uplaćivali na svoje transakcijske i depozitne račune, u računalnom sustavu jedne riječke banke nije evidentirala njezina 48-godišnja zaposlenica niti ih položila u blagajnu, već ih je zadržala za sebe.

Iz primorsko-goranske policije u petak su objavili da su, nakon kriminalističke istrage, 48-godišnjakinju kazneno prijavili zbog zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, računalnog krivotvorenja i krivotvorenja službene ili poslovne isprave, čime je stekla oko 490 tisuća eura.

Pročitajte i ovo Ilustracija Lažni računi Direktor firmi nezakonito osigurao gotovo 200 tisuća eura, a onda je opljačkao za više od milijun

Terete ju da je od listopada 2010. do kolovoza 2021., kao zaposlenica riječke poslovnice banke, zaprimala uplate klijenata na njihove transakcijske i depozitne račune, ali ih nije evidentirala u računalnom sustavu niti je novac položila u bankovnu blagajnu, nego ga je prisvojila.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nalaze se u pritvoru Troje stranaca došlo u Hrvatsku s jednom namjerom: Počinili su čak 18 krađa i još puno prevara

Osumnjičena je i da je, bez znanja i odobrenja klijenata, u računalnom sustavu banke evidentirala isplate s njihovih računa, s kojih je novac podizala i zadržavala za sebe, a kako bi opravdala te isplate, izradila je i nevjerodostojnu blagajničku dokumentaciju.

Banka je oštećena jer je klijentima morala nadoknaditi štetu od spomenutih 490 tisuća eura.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene