Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nalaze se u pritvoru

Troje stranaca došlo u Hrvatsku s jednom namjerom: Počinili su čak 18 krađa i još puno prevara

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Tri mađarska državljanina početkom godine stigla su u Zagreb gdje su počinila čak 39 kaznenih djela. Građanima su krali mobitele, novčanike i torbice. Uhićeni su i nalaze se u pritvoru.

Zagrebačka policija je dovršila kriminalističko istraživanje nad trojicom mađarskih državljana starosti 48, 49 i 56 godina zbog sumnje  da su počinili 18 krađa i čak 21 računalnu prijevaru. 

Početkom siječnja dovezli su se u Hrvatsku automobilom marke Audi mađarskih registarskih oznaka s jednom namjerom - činiti kaznena djela. Zajedno su obilazili lokacije na području Centra, Dubrave, Trešnjevke, Sesveta i Maksimira na kojima se građani okupljaju, a riječ je o hotelima, restoranima i caffe barovima.

  Pročitajte i ovo Ilustracija Užas u Zagrebu Zaposlili se kao njegovatelji u staračkom domu pa potkradali štićenike: Policija objavila detalje, u tijeku potraga za jednim od lopova

U pogodnim trenucima, u različito doba dana, osumnjičeni su koristili nepažnju građana te otuđivali njihove torbice ili im iz jakni otuđivali novčanike, U jednom su slučaju, sumnja se, jednako postupili i u prostoru visokoobrazovne ustanove na području Maksimira kada je žrtva njihove krađe bio zaposlenik te ustanove.

Pročitajte i ovo Ilustracija Osuđeni su Misica i njezin dečko uhićeni u Hrvatskoj zbog pomno planirane pljačke: Na španjolskom sudu otkriveni detalji opakog plana

Naime, u podnevnim satima iskoristili su njegovu odsutnost iz ureda te su iz unutrašnjeg džepa jakne otuđili novčanik s novcem, osobnim dokumentima i bankovnim karticama. Ubrzo potom, osumnjičeni su otuđenom bankovnom karticom na obližnjem bankomatu podignuli novac s računa oštećenog, a na takav način su postupili i u više navrata na štetu građana čijih su se bankovnih kartica u krađama prethodno domogli, dok u pojedinim slučajevima u tome nisu uspjeli jer su bankovne transakcije bile odbijene.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene