Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne nasjedajte!

HZZO upozorava na novu veliku prijevaru: "Poduzeli smo sve potrebne korake"

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje
Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje Foto: Goran Mehkek/Cropix
Iz Hrvatskog zdravstvenog osiguranja (HZZO) upozoravaju građane na novu prijevaru.

Osiguranike Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) obavještavaju da je u nedjelju, 26. veljače 2023. godine, s lažnih adresa poput info@hzzo-portal.com poslan velik broj mailova s pokušajem krađe podataka.

"Upozoravamo kako smo u saznanju da je u tijeku tzv. phishing kampanja, odnosno pripremne radnje radi počinjenja prijevare u kojoj se napadači lažno predstavljaju kao Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje", upozorili su iz HZZO-a.

Mole građane, ako su primili bilo koji zahtjev sa sadržajem o "obračunavanju i odobrenom povratu troškova za zdravstvenu zaštitu u iznosu od 116,19 eura" te molbom za "skeniranje QR koda", da ne odgovaraju i da to zanemare.

Poruku je dovoljno obrisati i na nju ne odgovarati, a u slučaju da je došlo do incidenta i nastanka štete za primatelje poruke slučaj treba prijaviti MUP-u i nacionalnom CERT-u.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ne nasjedajte! Prevaranti opet haraju: Iz poznate banke poslali važno upozorenje svojim korisnicima

"Još jednom ističemo da HZZO nije građanima slao nikakve poruke o povratu novca na način da je potrebno dostaviti broj bankovne kartice, datum njezina isteka i CVV. HZZO je poduzeo sve potrebne korake da zaustavi daljnje pokušaje lažnog predstavljanja i pokušaje krađe podataka", priopćili su na svojim stranicama.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene