Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nazovite 060 9000

Zaklada koja je ujedinila Hrvatsku: ''Neskromno kažem - jedan mali Alfred Nobel u našim mogućnostima''

Aktualno Galerija Zaklada Ana Rukavina - 2 Zaklada Ana Rukavina - 2 Foto: DNEVNIK.hr Ana Rukavina Ana Rukavina Foto: DNEVNIK.hr Zaklada Ana Rukavina - 1 Zaklada Ana Rukavina - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Koncert Želim život - Zaklada Ana Rukavina Galerija 1/4 >>
Koliko je malo potrebno za velike promjene, najbolje je pokazala Ana Rukavina. Prije 15 godina nas je prerano napustila, ali njezina misija živi i danas. Zaklada koja nosi njezino ime i ove godine organizira humanitarnu akciju ''Želim život'', u kojoj je partner Nova TV. Od danas pa sve do kraja mjeseca pozivom na broj 060 9000 može se donirati i podržati rad Zaklade.

Ana Rukavina. I misija spašavanja života čija snaga samo raste. ''Bio sam tada mali, ali dobro se sjećam, taj dramatičan apel koji je pokrenuo ovu lavinu'', prisjetio se Dario. Ana je preminula čekajući transplataciju koštane srži. U njezino ime osnovana je Zaklada, koja i ovog prosinca organizira akciju širenja Registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.

Gabrijela kaže da se svake godine uključuje i da misli da je zaista hvalevrijedna akcija. ''Jednostavno se neki osjećaji u čovjeku pobude. Svatko sebe tu vidi, jer ne daj Bože, svatko to može doživjeti'', kazao je Ivan.

U više od 440 organiziranih akcija, u Registar se upisalo više od 61.500 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Samo ove godine Zaklada je zdravstvu donirala sredstva za opremu i projekte u vrijednosti više od 1,3 milijuna kuna.

''144 donacije su otišle iz Registra, spasili smo toliko života onima koji boluju od leukemije'', kazao je Mirando Mrsić, medicinski direktor Zaklade Ana Rukavina.

Osnovana je i Banka krvi iz pupkovine. Stipendiraju se mladi znanstvenici. Educiraju se medicinske sestre. Klinici Fran Mihaljević donirali su i ultrazvučni aparat i respirator. Novčano su pomogli i u obnovi Doma za djecu bez roditeljske skrbi u Sisku.

Pročitajte i ovo PR Aktivna Hrvatska Aktivna Hrvatska i Zaklada "Hrvatska za djecu" najavljuju trening s mladima u Glini

Pročitajte i ovo Akademik Davor Miličić, ravnatelj Zaklade Hrvatska kuća srca ZDRAVLJE NA PRVOM MJESTU Uoči Svjetskog dana srca akademik upozorava: Većina kardiovaskularnih bolesti može se spriječiti

''Zaklada je postala ponos Hrvatske i ono što mogu neskromno reći, jedan mali Alfred Nobel u našim mogućnostima, u našim granicama'', smatra Mrsić. Iako ni ove godine zbog COVID-a nema velikog božićnog koncerta na zagrebačkom Trgu, svirke ipak ima. A donosi je Nova TV. Pjevaju - Severina, Nina Badrić, Sanja, Zec i Marinko, Petar Grašo i Davor Gobac.

Koncert će se moći gledati 18. prosinca na Novoj TV. Tijekom cijelog mjeseca možete donirati pet kuna po pozivu i tako podržati rad Zaklade. Broj je 060 9000.

 

Više o Zakladi Ana Rukavina pogledajte u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene