Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZDRAVLJE NA PRVOM MJESTU

Uoči Svjetskog dana srca akademik upozorava: Većina kardiovaskularnih bolesti može se spriječiti

Kardiovaskularne bolesti u Hrvatskoj su vodeći uzrok smrtnosti. Uoči Svjetskog dana srca zaklada Hrvatska kuća srca i Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) pozvali su građane na prevenciju.

Žene su i dalje najčešće žrtve kardiovaskularnih bolesti. Prošle godine od kardiovaskularnih bolesti je umrlo oko 13.000 žena i gotovo 10.000 muškaraca.

Svjetski dan srca dobra je prilika za podsjetnik na to koliko je važna prevencija, a akademik Davor Miličić, upravitelj zaklade "Hrvatska kuća srca" u razgovoru s reporterkom Dnevnika Nove TV Valentinom Baus, između ostalog, istaknuo je da se većina kardiovaskularnih bolesti može spriječiti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Preporuka stručnjaka O ubojici broj jedan: "To je vrlo podmukla i ozbiljna bolest koja u pravilu nema simptome"
Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U Hrvatskoj prvi put ugrađeno tzv. umjetno srce

Ključan je zdrav način života, kretanje, nepušenje, izbjegavanje i liječenje debljine, a premalo se govori o problemu povišene masnoće, upozorio je Miličić i dodao da kada je riječ o mladima, oni su u riziku ovisno o tome koliko imaju rizičnih čimbenika.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene