Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osijek u prazničnom duhu

Od građana je dobio vrlo dobru ocjenu: Osječki gradonačelnik pohvalio se dobrim vijestima, a otkrio i je li supruga ljubomorna na njegovu popularanost kod žena

Aktualno Galerija +0 Ivan Radić Galerija 1/1 >>
Grad Osijek ima najveći proračun ikad i gradonačelnika koji je prema istraživanju koje je jučer objavio Dnevnik Nove TV ocijenjen najbolje. Osijek sutra slavi i Dan grada.

Osijek dočekuje Dan grada u veselom, predbožnicom i optimističnom raspoloženju. Osječki gradonačelnik najbolje je ocijenjen u odnosu na tri velika hrvatska grada. Dobio je ocjenu vrlo dobar, dok su ostali dobili - dobar. Ipak, oko 50 posto Osječana smatra da se ništa bitno nije promijenilo u gradu, podsjetio je reporter Nove TV Ivan Čorkalo.

''To nije samo moja ocjena, već svih onih koji rade u gradskom sustavu. Očigledno je da svi imamo isti cilj - razvijeni Osijek, Slavoniju i Baranju. Pokrenuli smo mnogobrojne projekte'', kazao je Ivan Radić za Dnevnik Nove TV.

Osječki proračun iznosi više od 1,8 milijardi kuna. No, problema ima i dalje. Pogotovo s iseljavanjem. ''Ne tražimo isprike. Ocjena koju su dali sugrađani je poticaj da idemo dalje istim tempom. Što se iseljavanja tiće, prema rezultatima DZS-a po prvi put unazad deset godina u Osijeku je veći broj useljenih nego iseljenih. Rste prosječna plaća. Najviše nas raduje da je u Osijeku pravi mali baby boom. U odnosu na prethodnu godinu, imamo 110 beba više.

Istraživanje pokazuje i kako je Radić izuzetno popularan kod žena. ''Supruga nema razloga biti ljubomorna. Mi ne gledamo kod koga smo popularni nego da razvijamo naš grad u smjeru u kojem želimo'', kazao je Radić.

Pročitajte i ovo Istraživanje Nove TV Ekskluzivno istraživanje Građani ocijenili gradonačelnike: Tomašević bolji od Bandića, jedan u svom mjestu probudio ogromni optimizam

Pročitajte i ovo Konferencija za medije platforme Možemo država ih tuži Možemo o tužbi države: "Muškarci nisu podzastupljeni u politici. Ovo je klasičan apsurd našeg pravosudnog sustava"

Napravljen je drugačiji Advent. ''Pazimo na sigurnost, sutra je 235. rođendan grada na Dravi i otvorenje je Adventa. Otvorit će ga premijer Andrej Plenković. Deset kilometara svjećica će obgrliti Osijek'', rekao je Radić i pozvao sve ljude na otvorenje.

 

Više o stanju u Osijeku pogledajte u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene