Na prigodnoj svečanosti povodom Dana državnosti, predsjednik Republike Ivo Josipović dodijelio je u srijedu u Zagrebu 11 odlikovanja istaknutim pojedincima, tvrtkama i udrugama za osobite zasluge i doprinose.


U nazočnosti predstavnika najviših državnih tijela, veleposlanika akreditiranih u Hrvatskoj, predstavnika gospodarskih, znanstvenih, kulturnih i sportskih organizacije te poglavara vjerskih zajednica, Josipović je na svečanosti u zagrebačkom HNK svima čestitao Dan državnosti i istaknuo da se svi s ponosom sjećamo saborske odluke o samostalnosti i suverenosti Hrvatske od prije 23 godine.

Podsjetio je na težak put koji je Hrvatska morala prijeći da kroz nametnuti rat izbori slobodu te postane priznata i uvažena kao ravnopravna članica svjetskih institucija.

Vezani članci Tulum kod HNK-a u Zagrebu - 1 Ovog vikenda policija intervenirala zbog dvije tučnjave mladih, u jednoj ima i ozlijeđenih Centar Zagreba Tulumi kod zagrebačkog HNK-a se nastavljaju. I Cvjetni trg prepun ljudi...

Opušteni i nasmijani prije početka svečanosti

A prije početka službenog dijela svečanosti, dok su čekali njezin početak, uzvanici su međusobno razgovarali, smijali se, zanimljivo gestikulirali.

Politička i društvena krema na jednom mjestu - Dame blistale većinom u crnom!

Na priloženim fotografijama može se vidjeti tko je s kim sjedio, kao i tko je s kim pričao. Posebno zanimljiv prizor pružili su nam glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan i predsjednica Ustavnog suda RH, Jasna Omejec, koji su se u svojoj loži itekako dobro zabavljali.

Jasnu Omejec toliko je nasmijao prizor iz mobitela Dinka Cvitana da se u jednom trenutku uhvatila rukom za glavu. Lijepo je vidjeti ove, inače veoma ozbiljne ljude, koji obavljaju svoje izuzetno ozbiljne poslove, u ovako nasmijanom i opuštenom izdanju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook