Gotovo tjedan dana nakon inauguracije Zorana Milanovića, još uvijek se priča o haljini i nakitu prve dame. Zahvaljujući inauguraciji domaćim proizvođačima ne prestaju zvoniti telefoni.

Galerija


Na Pantovčaku je održan prvi formalni sastanak predsjednika Zorana Milanovića i njegovog savjetničkog tima. Među temama je bila i organizacija Ureda. Većina Milanovićevih savjetnika dosad je predsjednički ured gledala samo na televiziji, a sada će idućih 5 godina pomagati u kreiranju njegovih politika.

Vezani članci Parodije Josipe Lisac Parodije Josipe Lisac haraju društvenim mrežama, koja vam se izvedba više sviđa? Inauguracija Zorana Milanovića "Da, Zoran Milanović može biti jednako impresivan govornik kao Barack Obama. Ali, to nije bio danas. Ne svojim inauguracijskim govorom"

S kreiranjem haljine koju je nosila prva dama varaždinski su tekstilci prezadovoljni. ''Koliko mi javljaju iz trgovina, već se jako raspituju za tu haljinu, čini se da je postigla uspjeh. Haljina je zaista lijepa, boja je prekrasna i vrlo je jednostavna i ležerna haljina, ali prije svega mislim da je važno tko ju je nosio i u kojoj prigodi'', kaže Martina Vrdoljak, Varteksova kreativna dizajnerica.

Oduševio i buket za bivšu predsjednicu

Pozornost je privukao i nakit koji je odabrala prava dama, također hrvatskog dizajna. Prsten i naušnice dio su kolekcije Metamorphosis koja izlazi sredinom travnja. ''Inspiracija je bila neko moje promišljanje kako u životu misliš na jedan način, pa onda promijeniš mišljenje. Sve su unikati, sve je ručni rad i svaki komad nakita se radi minimalno dva do deset dana'', rekao je dizajner nakita Nenad Sovilj.

Nezapaženo nije prošao ni aranžman cvijeća koji je predsjednik Milanović poklonio bivšoj predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović. Cvjećarica Goga Kičin otkrila je da je za predsjedničin buket odabrala većinom proljetno cvijeće, frezije, zumbule, horteziju bijelu i ciklamaste orhideje, a fotografija predsjednika i bivše predsjednice s inauguracije sada krasi njezin izlog.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr