Oštećeni krovovi nakon potresa
Oštećeni krovovi nakon potresa Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Na internetskim stranicama Grad aZagreba objavljeno je priopćenje u kojem gradske vlasti podsjećaju građane čija su vozila oštećena u potresu, da će ih gradske službe premjestiti besplatno, no da ako to žele isto mogu učiniti i sami.


"Kao što smo ranije objavili na službenim stranicama Grada Zagreba i Zagrebparkinga, omogućeno je premještanje svih vozila oštećenih u potresu bez troškova za vlasnike. Radi poduzimanja svih zakonom predviđenih mjera i radnji u vezi uklanjanja vozila koja su oštećena prilikom potresa 22. ožujka 2020., a nalaze se na javnim površinama Grada Zagreba, radi zaštite eventualnih imovinskih prava vezanih za naknadu štete na takvim vozilima, molimo građane da se obrate Sektoru za komunalno i prometno redarstvo ovog Ureda na niže navedene kontakte, u što je moguće kraćem roku, piše u priopćenju na službenim stranicama Grada Zagreba.

Iz Grada isto tako građane upućuju da prije uklanjanja vozila, provjere sa svojim osiguravajućim društvima uvjete za isplatu štete te da, ukoliko isti zahtijevaju bilo kakvo postupanje policije, prethodno kontaktiraju policiju radi provođenja očevida ili drugih mjera.

"Sve daljnje radnje vezane uz uklanjanje vozila koordinirat će se u suradnji sa Policijskom upravom zagrebačkom, kako bismo bili sigurni da su na svim lokacijama poduzete sve potrebite radnje od strane ovlaštenih tijela", stoji u priopćenju.

"Isto tako, obavještavamo građane da, ukoliko žele, slobodni su i samostalno ukloniti predmetna vozila u vlastitom angažmanu. U tom slučaju napominjemo da bi bilo uputno prethodno kontaktirati policiju, ukoliko na predmetnoj lokaciji nije proveden očevid ili druga mjera i radnja koja bi eventualno otežala zaštitu prava građana u daljnjem postupku", piše na kraju priopćenja.

Vezani članci Performans Renata Peteka u središtu Zagreba Performans gradskog zastupnika: "Ovo je važan trenutak" Žuta naljepnica Što je s obnovom kuća koje su nakon potresa dobile žutu naljepnicu? ''Prošla su dva mjeseca, a stanje je isto kao prvi dan''

Kontakti sektora za komunalno i prometno redarstvo:

• telefon: 01/610-1566 ili
• elektronička pošta: redarstvo@zagreb.hr