Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zagrebački SDP će u Kongresnoj dvorani 'Globus' Zagrebačkog velesajma održati 12. izbornu konvenciju na kojoj će 510 izaslanika izabrati četiri potpredsjednika, 10 članova Predsjedništva i 55 Gradskog odbora, a predsjednik Davor Bernardić predstavit će program rada do 2017. godine.


Kandidati za potpredsjednike Gradske organizacije SDP-a su Dijana Bezjak, Zvane Brumnić, Ivo Jelušić, Saša Molan, Vesna Nađ, Draženko Pandek i Tin Pažur.

Svi kandidati za potpredsjednike su automatski i kandidati za Predsjedništvo za koje se glasa u prvom krugu izbora. U drugom krugu se glasa za četiri potpredsjednika, a u bubnju su kandidati za potpredsjednika koji su u prethodnom krugu izabrani u Predsjedništvo.

Vezani članci Peđa Grbin SDP-ovi zastupnici jednoglasno zaključili: Nema izbacivanja isključenih članova iz Kluba. Šef stranke upozorio na problem Slika nije dostupna "Nije napravljena nikakva poslovna šteta, žao mi je što se po SDP-u udara iznutra"

>> 'Ekipa je otišla, zabava je završila, neki su se izgalamili i sada treba živjeti dalje'

Na konvenciji će Bernardić podnijeti izvještaj o radu zagrebačkog SDP-a, a najavljeno je da će se konvenciji obratiti potpredsjednik SDP-a Hrvatske Zlatko Komadina.

Bernardić u programu rada navodi da zagrebački SDP mora doprinijeti pobjedi SDP-a na europskim izborima 2014., pobjedi Ive Josipovića na predsjedničkim izborima 2015. i pobjedi SDP-a na parlamentarnim izborima 2015., te osvojiti povjerenje građana i pobijediti na lokalnim izborima u Zagrebu 2017.

'Moramo otvoriti stranku, demokratizirati je, decentralizirati, modernizirati i educirati naše članove', ističe Bernardić te naglašava da SDP ubuduće mora 'čuti glas' građana, radnika, obespravljenih, obrtnika, malih poduzetnika i nezaposlenih, te se mora okrenuti upravo njima. To su heroji našeg društva, poručuje Bernardić. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook