Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Objavila policija

Zagreb Pride ipak nije prošao sasvim mirno: Privedeno 14 osoba, od kojih 10 maloljetnika

Zagreb Pride 2023.
Zagreb Pride 2023. Foto: Cropix
Zagrebačka policija objavila je da je prije, tijekom i nakon Zagreb Pridea privedeno ukupno 14 osoba.

Zagreb Pride, koji je održan u subotu, 10. lipnja, ipak nije prošao sasvim mirno. Iz Policijske uprave zagrebačke objavili su da je prije, tijekom i nakon samog javnog okupljanja privedeno ukupno 14 osoba, od čega 10 maloljetnika.

"U odnosu na petoricu maloljetnika nisu utvrđeni elementi prekršaja ili kaznenog djela koje se progoni po službenoj dužnosti dok će protiv jednog maloljetnika biti podnesen optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o osobnoj iskaznici. Policijski službenici u suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom nastavljaju kriminalističko istraživanje u odnosu na četiri maloljetnika zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijetnje u vezi zločina iz mržnje na štetu 29-godišnjeg sudionika javnog okupljanja.

Pročitajte i ovo Povorka ponosa u Zagrebu "Zajedno za trans prava!" FOTO Pogledajte tko je sve od političara bio na ovogodišnjoj Povorci ponosa

Nad četvoricom punoljetnih muškaraca koji su uhićeni i nalaze se u prostorijama policije provodi se kriminalističko istraživanje; nad dvojicom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela javnog poticanja na nasilje i mržnju, a nad drugom dvojicom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela teške krađe u pokušaju u vezi zločina iz mržnje.

Pročitajte i ovo Održan Split Pride 2023. - 4 Sve je prošlo mirno U gradu na četiri rijeke održana prva povorka ponosa, Pride i u Splitu: "Mi imamo europske zakone, ali ne usađujemo ljudima europske vrijednosti"

Također, s ciljem utvrđivanja identiteta počinitelja, nastavlja se kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela teške krađe na drzak način u vezi zločina iz mržnje na okolnosti događaja koji se dogodio na području parka Zrinjevac oko 19:25. Naime, nepoznati je počinitelj tada s leđa prišao 25-godišnjaku koji je bio ogrnut zastavom duginih boja te s njega strgnuo zastavu uslijed čega je oštećeni pao na tlo. Nepoznati muškarac potom ga je verbalno napao pogrdnim riječima koje se odnose na seksualnu orijentaciju nakon čega se sa zastavom udaljio s mjesta događaja. Uslijed događaja 25-godišnjak nije ozlijeđen", objavila je policija.

.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene