Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izlio se potok

VIDEO Ronioci intervenirali u poplavu shopping centra: 'Još nismo ronili po cesti'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog poplave potoka Ričine na području Zadra, na terenu su djelatnici JVP Zadar, a upućena je i ekipa ronioca.

Poplavljen je najveći zadarski trgovački centar Supernova koji je zbog toga zatvoren. U 8:35 zaprimljena je dojava o poplavi u kvartu Ričine, javili su zadarski vatrogassci. Poplavljeni su neki poslovni prostori, trafostanica, kotlovnica i dio skladišta. Na terenu su djelatnici JVP Zadar, a upućena je i ekipa ronioca potrebna na intervenciji.

Pročitajte i ovo Screenshot žestoka svađa VIDEO Kaos na zadarskom gradskom vijeću, padale psovke i optužbe, a malo je nedostajalo da dođe i do tučnjave: "Vi jasno i glasno podržavate pedofile" Ilustracija, djeca u školi Izlila se voda Evakuacija osnovne škole u Novom Zagrebu: Djeca bježala kroz prozore

Ronioci koji su intervenirali također su pripadnici JVP-a Zadar. Za ovu intervenciju bili su potrebni ronioci jer se mislio da je u odvodnom kanalu koji iz trgovačkog centra teče u potok ima začepljenu rešetku, objasnili su za Dnevnik.hr u JVP Zadar.

Ustanovilo se da odvod nije začepljen, a intervencija ispumpavanja vode još je u tijeku. 'Dubina je oko dva i pol metra. Opasno je jer je sve sami mulj, ne vidi se ništa, roniš pipkajući. Zato i nismo ronili dalje od rešetki, za koje smo mislili da su zaštopale potok, ali to je protočno. Vidjet ćemo kada djelatnici Vodovoda prođu s cijevima. Ako je začepljeno onda ćemo kidati cijela vrata s rešetkama', ispričao je jedan od ronilaca.

'Najčudniji zaron je, ali bilo je intervencija koje su daleko iza ovoga. No, što se tiče zarona, po cesti još nismo ronili, to je sigurno', izjavio je ronilac Šime Brkić.

'Poplavljeno nam je parkiralište, a nabujala voda je prodrla i u trafostanicu zbog čega je iz sigurnosnih razloga isključena struja, pa smo centar morali i zatvoriti', rekla je okupljenim novinarima voditeljica centra Iva Surić. Izrazila je nadu da će se tijekom dana situacija poboljšati.

>> Poplava u blizini Letovanića, sela pokraj Kupe

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene