Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nebranjeno područje

Poplava u blizini Letovanića, sela pokraj Kupe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrhunac vodenog vala Kupe očekuje se sutra navečer, a trenutno je prošao Jamničku Kiselicu i kreće se nizvodno prema Sisku. Voda se izlila na nebranjenom području kod Letovanića.

Rijeka Kupa tijekom noći počela se izlijevati na nebranjenom području u vikendaškim naseljima Starom Brodu, Žažini i Lužicama, u blizini Letovanića, te na lokalne ceste, izvijestio je danas zamjenik voditelja obrane od poplava za srednju i donju Savu u Hrvatskim vodama Zoran Čavlović.

"Iako su maksimalni vodostaji Kupe u Jamničkoj Kiselici 63 centimetra niži od prošloga vodenog vala krajem siječnja, zbog kiše i otopljenog snijega porasla je razina zaobalnih voda koje zbog visokog vodostaja Kupe ne mogu u nju otjecati", objasnio je Čavlović.

Pročitajte i ovo Ilustracija Uzvodno opada Dobra u Lešću u pripremnom stanju obrane od poplave Slika nije dostupna Sve spremno za evakuaciju Nakon relativno mirne noći u Sisak stiže vrhunac vodenog vala

>> Sesvetski Kraljevec: Zbrajaju se štete od poplave

Istaknuo je da Hrvatske vode svim raspoloživim sredstvima prepumpavaju zaobalne vode u Sisačko-moslavačkoj županiji te da crpne postaje danonoćno rade.

Vodeni val rijeke Kupe trenutačno prolazi područjem Jamničke Kiselice nizvodno prema Sisku te je postigao maksimalnu vrijednost od 634 centimetra, što je 63 centimetra niže od prošloga vodenog vala u siječnju, rekao je Čavlović.

Najavio je kako se maksimalni vodostaj rijeke Save od oko 685 centimetara u Sisku očekuje sutra navečer, pri čemu je moguće uvođenje redovnih mjera obrane od poplava. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene