Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Doznajte što vas čeka

Čeka nas kišovito i toplo, teško vrijeme!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osim lošeg vremena ovog vikenda nas očekuju i nepovoljne biometeorološke prilike. Sve izraženija nestabilnost vremena posebno će se pokazati u subotu poslijepodne te u nedjelju prijepodne kad će na kontinentu sporadično biti pljuskova, a moguće i grmljavine.

Promjenjivo će se nastaviti i u ponedjeljak, no kiša će početkom tjedna ipak biti rjeđa. Od vikenda i malo manje toplo, ali jako malo.

Pročitajte i ovo Ilustracija upaljen meteoalarm Stiže pogoršanje vremena, u nekim dijelovima Hrvatske padat će i - snijeg! Sunčan dan u Splitu Vremenska prognoza Pred nama je šarolik početak tjedna, barem što se tiče vremena: Meteorolog otkrio što nas čeka

Na Jadranu će se i idućih dana zadržati uglavnom sunčano. Tek povremeno uz umjerenu naoblaku, moguć je i kakav prolazan pljusak, ponajprije na sjeveru. Puhat će umjereno i jako jugo, pri čemu se temperatura neće znatnije mijenjati.

Umor, glavobolja i manjak energije

Biometeorološke prilike u Hrvatskoj od sutra do utorka bit će nepovoljne, izvijestio je danas Državni hidrometeorološki zavod. Sutra, 9. lipnja, biometeorološke prilike će posvuda biti razmjerno nepovoljne. Većina ljudi će se žaliti na umor, glavobolju i manjak energije. Kod kroničnih su bolesnika također moguće pojačane tegobe uzrokovane vremenom.

>> Stižu nam prave ljetne temperature!

Razdoblje razmjerno nepovoljnih biometeoroloških prilika nastavit će se i u nedjelju, 10. lipnja. Kod meteoropata je moguć umor, razdražljivost i nesanica, a tegobe uzrokovane vremenskim utjecajem osjećat će i kronični bolesnici. U ponedjeljak, 11. lipnja, nepovoljan vremenski utjecaj kod meteoropata može izazvati glavobolju, manjak koncentracije i razdražljivost. Kronični će bolesnici također osjećati tegobe uzrokovane vremenom.

Nepovoljan vremenski utjecaj stvarat će tegobe meteoropatima i kroničnim bolesnicima i u utorak, 12. lipnja. Mnogi će se žaliti na umor, glavobolju i razdražljivost. Biometeorološku prognozu izrađuje Državni hidrometeorološki zavod u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo 'Dr. Andrija Štampar'. (Hina/ A.E.)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene