Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Za umirovljenike zdravstvena reforma je smrt

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik PGS-a i saborski zastupnik te regionalne stranke Nikola Ivaniš na današnjoj je konferenciji za novinare, govoreći o novim zdravstvenim zakonima, izrazio bojazan da će ukidanje participacije za lijekove dodatno otežati egzistenciju starijim i bolesnim osobama.

Ivaniš je iskazao sumnju u tvrdnje predstavnika Vlade koji su za vrijeme saborske rasprave o zakonima iz sustava zdravstva i zdravstvene zaštite uvjeravali zastupnike da novi zakoni neće smanjiti postojeću razinu zdravstvene zaštite.

Pročitajte i ovo Ilustracija Skandal u susjedstvu Kupili lijes, isprintali osmrtnice: Obitelj došla po bakino tijelo u bolnicu pa doživjela potpuni šok Ministar zdravstva Vili Beroš pad CEZIH-a Ministar Beroš otkrio zašto nije radio sustav za recepte i preglede: "Žao nam je što se ovo događa, ali nije neočekivano"

Podjelom lijekova na dvije skupine, jeftinije generičke, čiju će
cijenu pokrivati Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO), i skuplje originalne lijekove, razina zdravstvene zaštite nije ostala na istoj razini, rekao je Ivaniš.

Stručnjaci su utvrdili da su generički samo kopija izvornih lijekova, pa ne mogu u potpunosti zamijeniti izvornike, tvrdi Ivaniš.

Stevan Pejnović, predsjednik RIDS-a, riječke organizacije PGS-a, kazao je da će privatna zdravstvena osiguranja uskoro morati početi nuditi jeftine police zdravstvenog osiguranja. 

Time bi korisnici mogli pokrivati troškove nabave izvornih lijekova, a HZZO bi postao samo jedan od zdravstvenih osiguravatelja u zemlji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene